kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'En güvenli ada olursak mali krizi avantaja çevirebiliriz'

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
"Dünyada 1 trilyon dolar batık var" diyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, istikrarlı, güvenilir, öngörülebilir bir Türkiye'nin, yaşanan küresel krizi avantaja dönüştürebileceğini söyledi..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, istikrarlı, güvenilir, öngörülebilir bir Türkiye'nin, küresel mali krizi avantaja dönüştürebileceğini söyledi. Dünyada 1 trilyon dolar batık para bulunduğunu kaydeden Gül, "Türkiye bu bölgenin güvenli adası olduğu andan itibaren çevredeki bütün problemli yerlerden herkes bir ayağını Türkiye'ye atar" dedi. "Trafikte Dikkat. 10 Bin Hayat" konulu kampanyanın Çankaya Köşkü'nde tanıtımını yapan Gül daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Gül, "Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın kriz nedeniyle Türkiye'ye doğrudan sermaye girişi için kaygı duyuyorum" sözleri hatırlatılınca şunları söyledi:

'KIRILGANLIĞI SÖYLEDİM'
"Bütün dünyadaki olaylarla ilgili mesajlarımı veriyorum. Ama polemik konusu olmasın diye biraz kapalı söylüyorum. Dünyadaki kırılganlıkları, görüştüğüm herkese söyledim. Türkiye içinde ve global, siyasi, hepsi var... Daha 3 yıl önce bir dışişleri bakanı, 'Yeni bir savaş çıkarsa Körfez tıkanır, o zaman petrol 100 doları aşarsa görürsünüz' demişti. Savaş çıkmadan petrol 120 dolar oldu."
Haberin fotoğrafları