kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ERDOĞAN GREVE DESTEK VERMİŞTİ Başbakan Erdoğan 1985’te Basın İş sendikasına bağlı Darphane işçilerinin grevine Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanı olarak destek vermişti.

1 Mayıs'a hükümetin "anma" formülünü sendikalar reddetti

Bülent AYDEMİR / ANKARA
Başbakan Erdoğan, sendika başkanlarına sınırlı sayıda kişiyle birlikte 'anma' formülü önerdi..
Hükümet ile sendikaların 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanması konusundaki pazarlığı sürüyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, Meclis'te bir saate yakın görüştüğü Türk-İş, DİSK ve KESK genel başkanları ile anlaşamadı. Başbakan Erdoğan, sendikacılara "1 Mayıs'ta Taksim'de miting yerine bir anma programı düzenleyin. Sendika yöneticileri ve işçi temsilcilerinden oluşan bu grup, anıta çelenk koysun. Daha sonra Taksim'den ayrılıp mitingi önceden gösterilen ve izin verilen alanda yapın. Böylelikle hem istenmeyen olayların ve olumsuzlukların da önüne geçilmiş olur, hem de sizin istediğiniz olur" dedi. Sendikacılar, ise Taksim meydanına sınırlı sayıda bir grubun girmesine karşı çıktı ve "Anma programı da olsa hep beraber gideriz" yanıtını verdi. Uzlaşma çıkmayınca Erdoğan, AKP grup toplantısı nedeniyle görüşmeden ayrıldı. Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında 1 Mayıs kutlamalarına değindi ve şunları söyledi:

'ÇELENK KOYUN'
"Demokratik hakların önüne asla set çekme gayretinde olamayız, bu mümkün değil. Demokratik haklar neyse, bu siyasi partiler için de, sendikalar için de budur, bütün sivil toplum örgütleri için de budur. Ülkemiz bir kanun devletidir ve bu kanun devletinde de bu yasalara uymak zorundayız. Bunun dışında, anıta çelenk konulması. Tabi ki gidilir çelenk konulur. Bunları da şüphesiz ki o kuruluşların üst düzey yöneticileri giderler, çelenklerini de koyarlar. Ama kalkıp da basın açıklamasını, '5, 10, 20, 30 bin kişiyle yapacağım' dersek, herhalde bu bir basın açıklaması olmaktan çıkar. Bu, adı konulmamış bir başka iş olur."