kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bahçeli: Sorunların çözümü de çaresi de Ankara ve Meclis çatısının altıdır

Yeni Haber
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 88 yıl sonra Türkiye'nin uluslararası baskılar karşısında milli kimliği ve saygınlığını koruması gereken hassas bir dönemin sancılarını yaşadığını belirterek "Ülkemizi sürüklendiği bu açmazdan kurtarması gereken yegane kurum, yine Türkiye Büyük Millet Meclisi ve onun değerli üyeleri olacaktır" dedi.

Bahçeli, "bundan tam 88 yıl önce olduğu gibi, çözümün de, çarenin de kaynağı asla yabancı başkentler değil, yalnız ve yalnız Başkent Ankara ve Yüce Meclis çatısının altıdır" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 23 Nisan 1920'de Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yaklaşık yarım yüzyıllık tarihi olaylar zincirinin son halkası olduğunu ifade ederek "1900'lü yılların başından 1920 yılına kadar geçen zamanın, milletimiz açısından asırlardır süren destanların son bulmaya başladığı bir dönem olduğu hepimizin bildiği gerçeklerdir. Bu süreç Türk tarihi açısından acı hikayeler, ıstıraplarla dolu göçler ve insanlık trajedileri ile yaşanan bir dönemin kara tarihidir." diye konuştu.

"MECLİS MİLLETİNE REHBER OLMALIDIR"

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşuna vesile olan tarihi olayların önemli olduğunu, bu sürecin üzerinde durulması ve örnek alınması gereken asıl yönünün ise "milli devlet" ve "milli irade" olduğunu vurgulayan Bahçeli, son günlerde yaşanan AKPM'de yaşanan bildiri skandalını üstü kapalı hatırlatarak şunları söyledi:

"Ne üzücüdür ki, aradan geçen 88 yıl sonra Türkiye'miz, uluslararası baskılar karşısında milli kimliğimizin ve saygınlığımızın, vatan sathında ise bin yıllık kardeşliğimizin özenle korunması gereken, hassas bir dönemin sancıları ile karşı karşıyadır.

Ülkemizi sürüklendiği bu açmazdan kurtarması gereken yegane kurum, yine Türkiye Büyük Millet Meclisi ve onun değerli üyeleri olacaktır. Aksi takdirde, bu durumu farkına varmasına rağmen sahiplenmeyenleri ve ihmal edenleri, bilinmelidir ki, tarih ve millet unutmayacak ve asla affetmeyecektir.

Şayet bazı sayın vekillerde, bağımsız ve milli karar verebilmeleri noktasında, içten ve dıştan gelen etkilerle bir tereddüt hasıl olmuş ise, kendilerine gerekli olan milli bilinç, cesaret ve inancın kaynağı, yine 1920'li yılların aziz hatıraları ve muhteşem eserlerinde aranmalıdır.

İhtiyaç sahiplerinin, tarihin şerefli sayfalarına dönüp bir defa daha bakmalarını ve mutlaka ibret almalarını tavsiye ve istirham ederim. Bundan 88 yıl önce olduğu gibi, çözümün de çarenin de kaynağı asla yabancı başkentler değil, yalnız ve yalnız Başkent Ankara ve Yüce Meclis çatısının altıdır."

TBMM'nin yalnızca yasama yetkisine haiz bir kurum olarak görülmemesi gerektiğini belirten Bahçeli, Meclis'in Türk milleti kimliğinde kucaklaşmanın siyasal güvencesi, toplumu gerçek demokrasiye inandıran bir okul ve tıpkı ilk Meclis gibi milletine yol gösteren bir rehber olması gerektiğini kaydetti.

Bahçeli, "bunu sağlayamadığımız takdirde, tarihten alacağımız dersle artık biliyoruz ki; her Meclis gibi, bizim Meclis'imiz de ancak kendi milletine verdiği önem ve ona layık gördüğü seviye oranında yüksek ve değerli kabul edilecektir. Her millet gibi Türk milleti de ancak Meclisine gösterdiği saygı ve onu takdir ettiği kadar saygın ve şerefli sayılacaktır. Ve her devlet gibi, Türkiye Cumhuriyeti de ancak Meclisinin götürebildiği kadar güçlü, ileri, müreffeh ve çağdaş olabilecektir" diye konuştu.

ANKA