kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Müge Canmutlu Ercan Canmutlu

20 milyon YTL'lik çanta!

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Eşine Harvey Nichols Mağazası'ndan 24 bin YTL'ye Balenciaga marka timsah derisi çanta satın alan işadamı Canmutlu hakkında sürdürülen vergi incelemesi tamamlandı. 24 bin YTL'lik çanta, Canmutlu'ya 20 milyon YTL'ye patladı ..
İLİŞKİLİ HABERLER
20 milyon YTL'lik çanta!
Kanyon Alışveriş Merkezi'ndeki Harvey Nichols Mağazası'ndan eşi Müge Canmutlu'ya Balenciaga marka timsah derisi çanta satın alan iş adamı Ercan Canmutlu hakkında sürdürülen vergi incelemesi tamamlandı. 24 bin YTL'lik çanta, Canmutlu'ya 20 milyon YTL'ye patladı. Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu'nca Ekim 2006'da incelemeye alınan Canmutlu'nun, gayrimenkul alım satımı gerçekleştirdiği, yasal defterleri tutmadığı, gayrimenkul geliri ve ticari kazanç elde ettiği ancak bu kazançlarını tam olarak beyan etmediği belirlendi. Canmutlu'ya 2002-2006 dönemi için kesilen cezaların, faiziyle birlikte 20 milyon YTL'ye ulaşacağı hesaplandı. Canmutlu, vergi mahkemesine başvurdu.

ALDIĞINA PİŞMAN OLDU
Mezafor Tekstil, Ünimark Tekstil, Emeaa Turizm, Ünimark Kuyumculuk gibi şirketlerde ortaklıkları bulunan Ercan Canmutlu, İstanbul'un popüler mekanlarından New Yorker'ın sahibi olarak tanınıyor. Eşine, doğum günü hediyesi olarak 700 bin YTL değerinde Bentley marka otomobil alınca gazetelerin birinci sayfasına çıkan Canmutlu, daha sonra Harvey Nichols mağazasında bir adet bulunan 24 bin YTL'lik Balenciaga marka çantayı eşine hediye etti. Ayrıca eşinin açmayı planladığı butik için bir müzayededen 600 bin YTL'lik çok sayıda antika parça aldı. Bu haberler üzerine Canmutlu hakkında vergi incelemesi başlatıldı. Canmutlu ise "Bu çantayı aldık demiyoruz ki. Benim o çantayla resmim bile çekilmedi. Kimseye `böyle bir çanta aldım` da demedim. Firma belki kendi reklamlarını yapmak istedi. Ama bence onlar da pişman oldu. Çünkü maliyenin bu araştırmasından sonra satışlarda bir durma olduğu söylendi" dedi. 9 Ekim 2006 tarihinde Hesap Uzmanları Kurulu İstanbul Grup Başkanlığı tarafından incelemeye alınan Ercan Canmutlu'nun gayri menkulsermaye iradı elde ettiği ve ticari faaliyette bulunduğu saptandı. Düzenlenen raporlarda, 2002-2006 yılları arasında Gelir Vergisi, Geçici Vergi ve KDV'de 19.4 milyon YTL matrah farkı tespit edildi. Vergi beyanına yansımayan bu kazançlar üzerinden 2002- 2006 dönemi için toplam 5,277 milyon YTL ceza kesildi. Faizlerin yüksek olduğu 2002 yılından başlayan cezaların 20 milyon YTL'ye ulaşması bekleniyor.
Haberin fotoğrafları