kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ERGUN BABAHAN

Etik yayıncılık anlayışı sürecek

SABAH ve atv bugünden itibaren resmen Çalık Grubu'nun. Çalık Grubu dün itibariyle TMSF'ye verdiği taahhüdü yerine getirdi ve 1.1 milyar doları peşin olarak ödedi.
Bu şekilde, SABAH ve atv'nin de içinde bulunduğu şirketlerin mülkiyeti Çalık Grubu'na geçerken, Nisan 2007'den bu yana TMSF'nin yönetiminde bulunan grubumuzun kamuyla hiçbir ilişkisi kalmadı.
SABAH ve atv, kuruluşu 23 yılı bulan bir sürecin ürünleri. Sağlam ve itibarlı bu iki marka, güçlerini, geçirdikleri bunca sıkıntıya rağmen dimdik ayakta kalarak gösterdi.
Bu markaları oluşturan, yaşatan ve geliştiren en önemli güç, her türlü sıkıntıyı göğüsleyerek kurumları için emek veren yetişmiş insan gücüdür.
Temeli 1930'larda atılan Çalık Grubu, bu satın almayla birlikte medya sektörüne adım atmış oluyor.
2007 itibariyle aktif büyüklüğü 3 milyar doları bulan Çalık Grubu'nda 15 bin kişiye istihdam olanağı sağlanıyor. SABAH ve atv Grubu'nun katılımıyla bu sayı 18 bine ulaşmış bulunuyor.
SABAH ve atv, Çalık Grubu bünyesinde bugüne kadar olduğu gibi, laik, demokratik hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda yayıncılık yapmaya, demokrasi, insan hakları, serbest piyasa ekonomisi ve emeğin değerini gözetmeye özen göstermeyi sürdürecektir.
Çalık Holding, medya sektöründe yer almanın, bir ticari faaliyette bulunmanın çok ötesinde kamusal bir sorumluluk olduğunun da farkında olarak bu işe talip olmuştur.
Sorumlu ve etik yayıncılık anlayışı, bugüne kadar olduğu gibi, bundan böyle de grubumuzun tüm yayınlarının temelini oluşturacaktır.
SABAH ve atv marka değerlerini ispat etmiş iki köklü kurumdur.
Çalık Holding, bu yeni dönemde tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte bu markaların değerini daha da yükseltmek hedefini izleyecektir.
SABAH ve atv, artık hepinizin çok iyi bildiği gibi, Çalık Holding kadar tüm topluma aittir.
Bugüne kadar bu anlayışta olduğu için sıkıntıların üstesinden gelip yerini koruyabilmiştir, bundan böyle de aynı anlayışı sürdürecektir.
Medya kuruluşları halkın sesi olabildiği sürece vardır. SABAH ve atv bugüne kadar bu misyonu başarıyla yerine getirdi; yeni patronajıyla bundan böyle de aynı işlevi yerine getirmeye devam edecektir.
Bu kuruluşların "kırmızı çizgileri" bellidir.
Yeni patronaj yapısıyla aynı "kırmızı çizgilere" bağlılık, Cumhuriyet'in temel değerlerine saygı, çok sesli demokratik topluma inanç aynen devam edecektir.
Bu yolda mücadele ederken en büyük dayanağımız yine siz okurlarımız ve izleyicilerimiz olacaktır.