kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Bize bir muhalefet gerek!..

Arzuhan Yalçındağ telefon etti.. "Hıncal Bey, böyle şeyler yazmayın. Ben bir sivil toplum örgütü lideri olarak açıklamalar yapıyorum. Bu sözlerimi 'Kendisine yer hazırlıyor' diye yorumluyorlar sonra" dedi..
"Valla benim için de 'Sabah'ta sonu geldi. Kendine yeni patron arıyor' diyorlar, en başta da bu ülkenin parayı veren her patrona hem de nasıl kalem satanları" dedim.. "Ama zerre umurumda değil. Beni bilen bilir. Onları da.. Bunlar aynen sizin için de geçerli.. Bu ülkede bir şeyler yapılması gerekiyorsa, yapmak gerek.. Ben yapmam.. Sen yapma derken, meydanın kaldıklarından şikâyet hakkımız olmaz.."
"Ülkeye yepyeni bir muhalefet gerek" yazıma mail yağdı.. Orhan Erdem'in satırları hemen hepsinin özeti..
"Yaşım 73. Bugünkü yazınız için ellerinizden öpüyorum. (Sakın ha "El öpenlerden olmayın" Mülkiye'nin ünlü dekanı Turhan Feyzioğlu'ndan aldığımız unutulmaz öğüttü.) Bahçeli'ye verdiğim oyu haram üzeri haram ediyorum. Tebessüm etmeyi beceremeyen bu zata, Baykal yüzünden çaresiz kaldığım için oy vermiştim. Bugün seçim olsa kime oy vereceğim?. Allah yardımcımız olsun yani.. İşimiz Allah'a kaldı, çok yazık!.."
Bugün AKP'li olmayanların pek çoğunun duygularını özetlemiş Orhan..
"Tamam AKP olmaz.. Peki kim olsun?.. Kime oy vereceğim ben"
sorusunu kendisine sorup yanıtlayamayan, benden yardım isteyenlerin sayısı o kadar çok ki..
Görünen köy kılavuz istemiyor..
Bir yanda AKP'nin bastonu MHP.. Yeniden hortlama haberleri etrafı sarmaya başlayan Ülkücü endişesi de işin cabası.. Hele de Devlet Bahçeli gibi, birinci olmaya aday partiyi, barajın altına düşüren liderle hiç olmaz..

CHP ve Baykal insanları acı acı güldürüyor artık.. Kendi partisinde demokrasinin tüm izlerini kazıyan, en küçük muhalefete tahammül edemeyen, Başbakanlığı aklından bile geçirmediği için Ana Muhalefet liderliğine hayat boyu razı CHP mi?..
AKP ve Erdoğan yanlısı kalemlere bakın gerçeği anlarsınız. Baykal'ı eleştirenlere nasıl saldırıyorlar.. Çünkü Baykal orda kaldıkça, iktidar değişikliği söz konusu olmaz..
Şu yaklaşan Kurultay öncesi olup bitenleri yakından izlemek yeter, CHP Liderinin nasıl bir yürekten bir "Bencil" olduğunu anlamak için..
DTP yerel bir parti. Etnik bir guruba dayalı.. Ayrılıkçı olduğu şüphelerini atamadı.
Ötekiler sadece tabeladan ibaret..
O zaman?..
Ne olacak o zaman?..
Başka partilerde umut olmayınca.. Geçen seçimde olduğu gibi, AKP'li olmayanlar bile AKP'ye oy verecekler. Örneğin iş dünyası "İstikrar" diyor.. Çok yakın arkadaşım pek çok patron, AKP ve ilkeleri ile uzaktan yakından ilgileri olmadığı halde, AKP'ye verdiler. Onların çalışanları da etkilendi tabii.
Başta Hürriyet medyanın yayınlarının etkisinde kalıp "Biraz daha bunları deneyelim" diyenler oranı yüzde 47'lere getirdi..
Şimdi bu havada 70 seçim yap, yetmişinin de sonucu pek farklı olmaz. Giderek oy kullananlar azalır. Umutsuzluk sandığa yansır.
Peki çözüm..
Çözüm yeni umutta.. Yeni, yepyeni bir partide..
Türkiye karizmatik liderlere oy vermeyi sever..
Yeni, pırıl pırıl, tertemiz bir lider ve etrafında bugünkü politika ağalarının dışladığı gerçek demokratlardan ve yepyeni gençlerden oluşan, Atatürkçü ve cumhuriyetçi bir kadro.. Geçmişte sağcı, solcu olması önemli değil.. Özal ve Anavatan örneği bir lider etrafında birleşme..
Önerim buydu.
Lider adayım da Arzuhan Yalçındağ..
Neden?.
1. Tanıyorum. Özel kişiliği kafamdaki lider tarifine uyuyor.
2. Çok iyi yetişmiş.
3. Politik kimliği tertemiz.
4. Kadın.. Tansu Çiller'in kullanamadığı havayı yeniden yakalayabilir.
5. Eşini tanıyorum. Tansu'yu çöküşe götüren Özer'den çok farklı.
6. AKP'nin kazanmasında önemli rollerden birini iş alemi oynadı. Arzuhan Yalçındağ, bugün İş Dünyasının üstelik seçilmiş lideri.
7. AKP'nin kazanmasında medya çok önemli rol oynadı. Tarafsız bilinen medya.. Doğan gurubu.. Özellikle de birinci sayfaları ve haberleriyle.. Yazarları muhalif görünürken.. Arzuhan Yalçındağ bu gurubun tüm gücünü arkasına alacak.
Özet..
Gerçekçi olalım.. AKP'yi sandıkta yenecek kuruluş, bir karizmatik lider bugün yok. Çünkü seçmen bunların hiçbirine güvenmiyor. Umut bağlamıyor.
O zaman yeni bir parti ve yeni bir lider gerek..
Recep Tayyip Erdoğan'ı yenebilecek potansiyel Arzuhan Yalçındağ'da var.. Bugün partilerinden dışlanmış deneyimli kadroyu etrafına toplar, aralarına, kendisi gibi yıpranmamış, bulaşmamış genç, dinamik, taze umutları katıp yepyeni bir parti kurarsa, ilk seçimlerde sandık başına coşkuyla gidecek kitleler oluşur.
Coşkuyla ve umutla..