kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Liderler hiç konuşmadı

Yeni Haber
Tören esnasında Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Baykal'ın birbirlerine uzak durdukları gözlendi. ..
TBMM Başkanı Köksal Toptan ve beraberindeki devlet erkanı Anıtkabiri ziyaret ederek, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.

Anıtkabir'de sabah saat 09.00'da başlayan törene TBMM Başkanı Toptan'ın yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Bakanlar Kurulu üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP TBMM Grup Başkanı Ahmet Türk, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve çok sayıda milletvekili katıldı.

Tören esnasında Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Baykal'ın birbirlerine uzak durdukları gözlendi. Toptan, kırmızı ve beyaz karanfillerden yapılmış çelengi mozoleye koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Bu arada heyetin mozoleden ayrılışı esnasında CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, ayağı takılarak merdivenlerden düştü. Merdivenlerden inerken Toptan ve Baykal bir süre sohbet etti.

Ardından Toptan, Misak-i Milli Kulesi'ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 88. yıldönümünde huzurunuzdayız. Bize kazandırdıklarınız ve ilkeleriniz ışığında hedef gösterdiğiniz çağdaş uygarlık düzeyine çıkma yolunda emin adımlarla yürüyoruz.

Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, köklü kültürü ve gelişen demokrasisiyle çağın öncü ve önder ülkelerinden biri olma heyecanını hiçbir zaman kaybetmemiştir. İlk başkanlığını yaptığınız ve milli mücadelenin kazanılmasında ve devrimlerin gerçekleştirilmesine öncülük eden Türkiye Büyük Millet Meclisi, taşıdığı büyük sorumluluğun bilincindedir. Sizi rahmetle ve minnetle bir kez daha anıyor, manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz."

(ANKA)