kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Azrail ve Ölüm VCD'si Meclis gündeminde

Yeni Haber
Gaziantep ve Konya'da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin öğrencilerine "Azrail ve ölüm" konulu VCD izletmesi TBMM gündemine taşındı. CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e söz konusu durumun eğitimde tarikatçı ve bilimsellikten uzak kadrolaşmanın sonucu olup olmadığını sordu.

CHP Gaziantep Milletvekili Ağyüz, Milli Eğitim Bakanı Çelik'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Gaziantep ve Konya'da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin öğrencilerine "Azrail ve ölüm" konulu VCD izletmesi konusunu gündeme taşıdı. Ağyüz, Bakan Çelik'e Gaziantep Hasan Ali Yücel Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Fatma Yakar'ın 11. sınıf öğrencilerine "Azrail ve Ölüm" konulu şiddet ve korku sahneleri içeren filmi müfredat gereği izletip izletmediğini sordu. Ağyüz, söz konusu öğretmenin güvenceyi kimlerden aldığının yanıtlanmasını istedi.

"DURUM KADROLAŞMANIZIN SONUCU"

Ağyüz, dinin insan sevgisi ve dayanışmaya götüren bir kurum olduğunun korku filmi ile mi gösterilmeye çalışıldığını sorarken, "Bu örnek ve diğer okullarda yaşananlar, Tevhid-i Tedrisat Kanununu yok etme çabalarınızın ve Dini eğilimleri referans kabul ederek, Milli eğitimde tarikatçı, bilimsellikten uzak kadrolaşmanızın sonucu değil midir" sorusuna yanıt istedi.

(ANKA)