kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ek süre talep edilmeyecek

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nden kapatma davası ile ilgili ek süre istemeyeceklerini açıkladı.

Savunmalarının çok güçlü olduğunu, kamuoyu ile paylaşılacağını ve yabancı dillere de çevrileceğini söyleyen Erdoğan, milletvekillerine "erken seçimi aklınıza getirmeyin" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün 50 kişilik milletvekili gurubu ile bir araya geldi. Toplantıya, eski Meclis Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç, AKP Grup Başkanvekilleri Nihat Ergün, Sadullah Ergin, Bekir Bozdağ, Nurettin Canikli, Adana Milletvekilleri Ömer Çelik, Ömer Dinçer, Mevlüt Akgün, Zeynep Dağı, Zeki Ergezer, Ramazan Başak, Hasan kara, İrfan Gündüz, Osman Yağmurdereli ve Ayşe Türkmenoğlu'nun da bulunduğu yaklaşık 50 milletvekili katıldı.

Genel Merkez'de düzenlenen ve 5 buçuk saat süren yemekte Erdoğan, milletvekillerinin kapatma davasına ilişkin görüş ve önerilerini tek tek dinledi, partinin bu konuda izlemesi gereken yol haritası konusunda görüşlerini aldı.

Edinilen bilgiye göre Erdoğan, yemekli toplantıda partiye açılan kapatma davasıyla ilgili süreci, savunma hazırlığını anlattı, birlik ve beraberlik çağrılarını yineledi. Kapatma davasına ilişkin milletvekillerini görüşlerini de açıklayan Erdoğan, yemekli toplantıda milletvekillerine moral de verdi.

Erdoğan, toplantıda milletvekillerinin tam desteğini aldı ve yemeğe katılan milletvekilleri "Bu süreçte de bundan sonraki süreçte de sizinleyiz" mesajı verdi.

SAVUNMA YAPMAYALIM DİYENLERE KARŞI ÇIKTI

AKP Karaman Milletvekili Mevlit Akgün'ün de aralarında olduğu bir kaç milletvekili savunmanın yapılmamasını istedi. Savunma yapılmamasını isteyen milletvekilleri görüşlerini "bu süreç siyasi bir süreç, hukuki bir süreç değil" diye açıkladı. Erdoğan ise, "Süreç seyrinde işleyecek. Merak etmeyin savunmamız çok güçlü" karşılığını vererek, savunma yapılmaması görüşüne karşı çıktı.

Erdoğan, toplantıda öncelikli olarak, AKP'nin zaman kaybetmemek için Anayasa Mahkemesi'nden ek süre talep etmeyeceklerini ve ön savunmalarını en kısa zamanda sunacaklarını açıkladı. "Savunmanın çok güçlü hazırlandığını" anlatan Erdoğan, çalışmalar sırasındaki teknik süreci milletvekillerine anlattı. Hukukçu milletvekillerinin yanısıra içerden ve dışardan hukukçu desteği aldıklarını, bu savunmanın dünya örnekleri arasında yer alacağını belirten Erdoğan'ın şunları söylediği öğrenildi:

"Hazırladığımız savunma birkaç yabancı dile çevrilecek. Yurtiçi ve yurtdışı kamuoyuyla paylaşacağız. Savunma dünya literatürüne girecek bir savunma olacak. Biz hukuk sürecini takip edeceğiz."

ERKEN SEÇİMİ DÜŞÜNMEYİN

Erdoğan'ın erken seçim isteyen bazı milletvekillerine de, "Bunu aklınıza bile getirmeyin. Gündemimizde böyle birşey yok. Biz bu süreçte yolumuza devam edeceğiz. Savunma konusunda zaman kaybı istemiyorum. Biz yeter ki birlik beraberlik içinde olmaya devam edelim. Bu süreçte erken seçim çözüm olmaz" dediği öğrenildi.

SİVİL ANAYASA TASLAĞI DEMOKRATİKLEŞME PAKETİNE GİRECEK

Bu arada Erdoğan, siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran anayasa değişikliği hakkında milletvekillerinin görüş ve önerilerini aldığı öğrenildi.

Savunmadan sonra, "Demokratikleşme Paketi" adı altında geniş kapsamlı bir anayasa değişikliğinin çalışmaları hakkında milletvekillerine bilgi veren Erdoğan'ın, bu çerçevede önerilerinin olup olmadığını sorduğu kaydedildi.

AKP'nin akademisyenlere hazırlattığı ve henüz kamuoyuna açıklamayan sivil anayasa taslağında yer alan ve ilk kez düzenlenen 7 maddelik anayasa değişikliği ile ilgili düzenlemelerin de bu pakette yer alacağını anlattığı ifade edildi.

Başbakan Erdoğan'ın, milletvekillerine kapatma davasının ardından yabancıların Türkiye'ye kaygıyla baktıklarını ve bir belirsizliğin yaşandığını anlattığı, yabancı bazı grupların da Türkiye'ye gelmek istemediklerini de söylediği belirtildi.

Toplantının sonunda ağırlık olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve parti yönetiminin kapatma davasına karşı alacağı her türlü karara destek çıktı.

(ANKA)