kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hac kayıtları yarın sona eriyor

Yeni Haber
2008 yılı için hacca gideceklerin kayıt işlemlerinin yarın mesai bitiminde sona ereceği belirtildi. Osmaniye Puan Tour işletmecisi Beytullah Rutbil 12 Mart'ta başlayan hac kayıtlarının yarın sona ereceğini söyledi.

Kayıt yaptırmak isteyenlerin biran önce işlemlerini yaptırmaları tavsiyesinde bulunan Rutbil, Suudi Arabistan'la iyi diyaloglar sayesinde geçen yıl 650-700 olan kontenjanın bu yıl artmasını ümit ettiklerini kaydetti.

10 yıldır bu sektörün içerisinde olduğunu belirten Rutbil, "4 Nisan'da ise kura çekilecek ve hacca gitmeye hak kazanan adaylar belirlenecek. 8-22 Nisan tarihleri arasında da kayıtları gerçekleştirilecek." dedi.

Daha önce hacca gidememiş insanların umre ile kutsal topraklara giderek özlemlerini giderdiklerini belirten Rutbil umreye yoğun bir ilginin olduğunu kaydetti.

Emekli Müftü Recep Çoban başta olmak üzere din görevlileri Mehmet Ak, Mehmet Ocak, Arif Çapar ve Ramazan Güneş gibi hac ve umre konusunda tecrübeli arkadaş grubu ile çalıştıklarını belirten Rutbil, hacca gitmek isteyen vatandaşların kalan kısa sürede işlemlerini biran önce yaptırmalarını istedi.

CİHAN