kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mehmetçiğe, hasta anneyi kurtarma izni

Nurdeniz ERKEN - HABER MERKEZİ
Eskişehir'de askerlik yapan Mustafa Duman'ın annesi için tek çare böbrek ve karaciğer nakliydi. Komutanları izin verdi, Mustafa ameliyat için geldi..
İzmit'te yaşayan Hatice Duman'ın iki böbreği de 16 yıldır çalışmıyordu. 43 yaşındaki kadın haftada 3 gün diyaliz makinesine bağlanarak hayata tutunuyordu. Böbrek nakli bekleyen talihsiz kadına kız kardeşi ve babası böbreklerini vermek istedi. Ancak her ikisinde de yüksek tansiyon saptanınca ümitler suya düştü. Hatice Duman'ın durumu, bir süre sonra karaciğeri de iflas edince iyice ağırlaştı. Tek kurtulma şansı böbrek ve karaciğer nakli olan Duman'ın yardımına koşan ise Eskişehir'de 4 aylık asker olan oğlu 21 yaşındaki Mustafa Duman oldu. Mustafa'ya bir şey olur diye korkan anne Duman'ı doktorları ikna etti.

AİLEDE 2'NCİ AMELİYAT
Mustafa Duman, izin istediği komutanlarına, annesinin hiç vakti kalmadığını söyleyince, komutanları tereddüt etmeden genç adama yardımcı oldu. Ameliyata kadar süresiz izin verilen Duman, "Komutanlarım Ankara ile defalarca yazıştı. Askerdeki arkadaş ve komutanlarım çok destek oldu. Hepsiyle tek tek helalleştim" diye konuşuyor. Anne-oğul 14 Nisan'da Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatacak. Operasyon da aynı hafta gerçekleşecek. Bir böbreğiyle karaciğerinden bir parçayı kendisine verecek oğlu için endişelenen anne Duman, "Ben ona can vermiştim şimdi o bana can verecek" diyor. Mustafa Duman'a en büyük destek ise, 2 yıl kadar önce 63 yaşındayken oğluna bir böbreğini veren anneannesi Ümmügül Bayrak'dan geliyor. Ameliyat sonrası askeri birliğine geri dönmeyi çok istediğini de söyleyen Duman, "Doktorlar kesinlikle askerliğimin bittiğini söylüyor. Ama ben geri dönmek için dilekçe verdim. Annemi kurtarınca birliğime geri dönmek istiyorum" diyor.