kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Maltepe'de ''yıkım protestosu''

Yeni Haber
Maltepe'de Başıbüyük Mahallesi'nde bulunan evlerinin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yıkılacağını öne süren bir grup, bu durumu protesto etti.

* MALTEPE'DEKİ OLAYLI YIKIMDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Maltepe Belediye Başkanlığı binası önünde toplanan gruptakiler adına yapılan basın açıklamasında, Başıbüyük Mahallesi halkı olarak ''kendilerine daha dün mahalleye yerleşmiş muamelesi yapıldığı'' öne sürülerek, ''on yıllarca süren emekle oluşturulan mahalleden kimsenin ayrılmayacağı ve evlerin yıktırılmayacağı'' ifade edildi.

Açıklamanın ardından sloganlar atarak güvenlik güçlerinin kontrolünde yürüyüşe geçen gruptakiler, AK Parti Maltepe İlçe binası önüne gelindiğinde ıslık çalınarak protestoyu sürdürdü.

Başıbüyük dolmuş duraklarına kadar yürüyen gruptakiler, daha sonra araçlara binerek dağıldılar. Grubun dağılmasının ardından, ''taşkınlık yaptığı'' gerekçesiyle bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

''GECEKONDU DÖNÜŞÜM PROJESİ'' ''GÖNÜLLÜLÜK ESASI''NA DAYANIYOR

Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse, Başıbüyük Mahallesi'ndeki ''Gecekondu Dönüşüm Projesi''nin ''gönüllülük esası''na dayandığını bildirdi.

Köse, yaptığı yazılı açıklamada, Toplu Konut İdaresi tarafından yürütülen Başıbüyük Mahallesi'ndeki projesiyle ilgili yanlış anlaşılmaların kamuoyuna yansıtıldığını belirtti. Projenin yaklaşık 7 bin kişiyi ilgilendirdiğini ifade eden Köse, şunları kaydetti:

''Başıbüyük'teki projeyle ilgili olarak, Maltepe Belediyesi bünyesinde vatandaşların tüm sorularına cevap verecek ve sorunlarını dinleyecek bilgilendirme ofisi açılmıştır. Bütün bunların yanı sıra salon ve ev toplantıları düzenlenerek vatandaşlarımız bilgilendirilmiştir. Projenin gönüllük esasına dayandığı, halkımızın mağduriyetinin söz konusu olmadığı, kesinlikle Başıbüyük'te yıkım yapılmayacağı, projenin esasının becayiş yöntemi olup, vatandaşlarımızın kendi arzusuyla hak sahibi olabilecekleri ve projeden sadece proje alanı içinde konutu bulunan vatandaşlarımızın yararlanabileceği belirtilmiştir.''

Köse, ayrıca sivil toplum kuruluşları, Şehir Planlamacılar Odası, Mimarlar Odası, Harita Mühendisleri Odası, üniversiteler, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve halkın katılımlarıyla değişik toplantılar yapıldığını ve projenin amacı, süreci ve sonuçlarının anlatıldığını bildirdi.

Köse, bugün belediye binası önünde yapılan basın açıklamasının izinsiz gösteriye de dönüştürüldüğünü savunarak, amaçlarının gerçeğin kamuoyuna yansız bir şekilde aktarılmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

(AA)