kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Tasarruf oldukça su sorunumuz yok'

SABAH
Yağan yağmurlarla barajların doluluk oranının arttığını belirten Başkan Topbaş, önümüzdeki yaz su sorunu yaşanmayacağını müjdeledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Tasarruf oldukça su sorunumuz yok'
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, mevcut tasarrufun devam edilmesi durumunda 2008 yılında İstanbul'da su sorunu yaşanmayacağını ama 2009 yılını düşünerek vatandaşların tasarrufa devam etmesi gerektiğini söyledi. Topbaş, gazetecilerin İstanbul'daki son yağışlar ve kentteki su durumuna ilişkin sorularını da yanıtladı.

SU ORANI YÜZDE 42.6
Topbaş, son yağan yağmurlarla barajlardaki doluluk oranının yüzde 42,6'ya yükseldiğini belirterek, bu durumun umut verici olduğunu ifade etti. Başkan Topbaş, şunları kaydetti: "İstanbul'da şu anda barajlarda 371 milyon metre küp suyumuz var. Geçen yıl bu günlerde oran yüzde 56'lar nispetindeydi. İdare edersek, aynı tasarrufa devam edersek yazı rahat geçiririz. Söylediğimiz gibi İstanbul'un suyunu kesmeyeceğiz. Su sıkıntısı yaşatmayacağız. Ancak bunu hep birlikte başaracağız. İSKİ su tedariki için gerekli çalışmaları yapıyor, ancak İstanbullulardan özellikle tasarrufa devam etmelerini istiyorum. Tasarruf devam ettikçe bu yılı su sıkıntısı çekmeden geçireceğiz. 2009'a da biraz rezerv artısı bırakabilirsek, su sorununun yaşanmamasını dahada garantiye alırız. Susuz bir yaz yok. Melen'den gelen hattımız da edekte bekliyor. 2009'da su oranını biraz artırmak lazım. O nedenle tasarruflu olalım."