kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İstiklal Caddesi'nde tiyatro coşkusu

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
İstiklal Caddesi'nde tiyatro coşkusu
Dünya Tiyatrolar Günü Beyoğlu'nda coşkuyla kutlandı. Tiyatro sever vatandaşlar İstiklal Caddesi'ndeki korteje katılırken, Galatasaray Lisesi önünde sergilenen oyunu keyifle izledi.

Beyoğlu Belediyesi ile Tiyatro Oyuncuları Derneği'nin birlikte düzenlediği etkinlik, İsveç Konsolosluğu önünde başladı. Ünlü tiyatrocuların da katıldığı etkinlikte Beyoğlu Belediyesi bando takımı eşliğinde İstiklal Caddesi boyunca coşkulu yürüyüş yapıldı. Bando takımının müziklerine yürüyüş yapan öğrenciler de destek verdi. alatasaray Meydanı'na kadar yürüyen tiyatrosever vatandaşlar, buraya kurulan platformda tiyatro gösterisi izledi.

Etkinlikte konuşan Tiyatro Oyuncuları Derneği Başkanı Ulvi Alacakaptan, organizasyonun amacını Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutlamak olarak özetledi. Tiyatro dünyasının bazı sıkıntıları olduğunu anlatan Alacakaptan, bu sıkıntıların bugünkü neşeyi gölgeleyemeyeceğini belirtti.

Tiyatro salonlarının yıkılacağı söyletilerini de değerlendiren Alacakaptan, "Bu salonların yerine yenisini yapacaklarmış. Yapmazlarsa biz de onları iktidara getirmeyiz. Tiyatro sadece dört duvar arasında yapılmaz. Tiyatro her yerde oynanır. Meydanlar bizim."şeklinde konuştu. Nurhan Damcıoğlu da söylediği eski şarkılarla izleyicileri neşelendirdi.

Bu tip etkinliklerin Beyoğlu'dan gelmesinden daha tabi bir şey olmadığını söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Artık kentlerde alt yapı işleri bittikten sonra üst yapı olan kültür ve sanata yatırım yapmanın dönemi geldi. Kültür sanat içersinde tiyatronun da önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum. Aslında hayatın kendisi de bir tiyatro, bize getirdiği bazı roller var" diye konuştu.