kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Prof. Dr. Olcay Tiryaki, Karşıyaka Mezarlığı'nda dün toprağa verildi.

Evlat kurbanı profesör gözyaşlarıyla uğurlandı

Enis YILDIRIM / ANKARA
Kızı tarafından öldürülen Prof. Dr. Ayşe Olcay Tiryaki'nin cenazesinde konuşan arkadaşı: 2 hafta önce bana 'Bu kız beni öldürecek' demişti..
Kızı Başak Aydıntuğ tarafından öldürülen Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik İmmünoloji ve Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Olcay Tiryaki, gözyaşları arasında toprağa verildi. Prof. Dr. Tiryaki için dün Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir tören düzenlendi. Tıp Fakültesi Kalp Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu, Tiryaki'nin 2 hafta önce yanına geldiğini belirterek, "Odama geldi ve bana 'Patron bu kız beni öldürecek, bana sahip çıkar mısın?' dedi. Şimdi herkes sana sahip çıkıyor. Nur içinde yat" dedi. Prof. Dr. Gürbüz Erdoğan da, Olcay Tiryaki'nin kızıyla ilgili sorunlarını anlatarak, "Saldırıdan sağ kurtulsaydı, yine kızını affederdi" diye konuştu. Prof. Tiryaki'nin 17 yıl evli kaldığı ve 4 yıl önce boşandığı eşi Prof. Semih Aydıntuğ ise dünkü cenazeye katılmadı.

YILLIK: AVUKAT OLMAK İSTİYORDU
Bu arada, mezun olduğu Ankara TED Koleji'nin yıllığında, Başak Aydıntuğ'un arkadaşlarının, genç kızın ileride avukat olma hayali kurduğunu ve kedileri çok sevdiğini anlatarak, "Derslerde çok sakindi, ama teneffüslerde attığı şen kahkahalarla hepimiz için neşe kaynağı olurdu" yazdığı da ortaya çıktı.
Haberin fotoğrafları