kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cezaevinde ölümün dosyası bulunamıyor

ZÜLFİKAR ALİ AYDIN - SABAH
13 Haziran 2007'de gözaltına alındıktan sonra ölen Kükçe'nin vücudundaki darp izlerinin fotoğraflarının olduğu dosya kayıp..
İstanbul Ümraniye'de, 13 Haziran 2007'de gasp iddiasıyla gözaltına alınan 2 çocuk babası Mustafa Kükçe tutuklandıktan hemen sonra hayatını kaybetti. Ailesi, Kükçe'nin ölümünden sorumlu olduğu gerekçesiyle görevli polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Ancak, 9 aydır hiç bir ilerleme kaydedilmedi. Sevda Kükçe ile evli olan ve Ozan ile Devran adlı iki çocuğu bulunan Mustafa Kükçe (24), şoför olarak çalıştığı iş yerinden Nisan 2007'de ayrılmıştı. Mustafa Kükçe "Bir inşaatta bulunan iki adet araba lastiğini" gasp ettiği iddiasıyla 13 Haziran'da gözaltına alındı. Dudullu Acarlar Karakolu'na götürülerek sorguya alınan Kükçe, iki gün gözaltında tutulduktan sonra 2 sivil polis eşliğinde karakoldan çıkarıldı. Bu sırada karakol kapısı önünde bekleyen eşi Sevda ve Babası Adem Kükçe'ye polisler, "Oğlunuz birazdan Ümraniye Adliyesi'ne çıkarılacak" bilgisini verdi.

'AĞZI KÖPÜRDÜ'
Ümraniye Adliyesi'ne giden Kükçe'nin ailesi, tam 6 saat bekledi. Eşi Sevda Kükçe, polisler eşliğinde adliyeye getirilen eşinin ağzından köpükler çıktığını ve yürüyemediğini iddia etti. Eşine "Başım boynum ağrıyor. Beni kurtarın" diyen Kükçe, tutkalanarak Ümraniye Cezaevi'ne konuldu. Ancak, cezaevine girdikten kısa bir süre sonra fenalaşarak revirde hayatını kaybetti. Sevda Kükçe, "Mustafamı işkenceyle öldürdüler" derken, ailenin avukatı Eren Keskin, Kükçe'nin üzerinde bulunan darp izlerini fotoğraflayarak "nitelikli adam öldürme" suçunu işledikleri gerekçesiyle polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. İşkence izleri nedeniyle savcılık dosyayı Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı avukat Keskin'e, "Dosyada izler konusunda çelişki olduğu için Adli Tıp içinde dosya başka bir kurula sevk edilmiş. Sonucu bekliyoruz" dedi. Ancak, 9 aydır dosyanın izi kayıp. Adli Tıp Kurumu kayıtlarına göre, 31 Aralık 2007 tarihinde "eksik evrak" olduğu gerekçesiyle savcılığa iade edilmişti.
Haberin fotoğrafları