kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Makarnayı bardağa koyup 72 milyon YTL hasılat yapacak

EBRU ERDOĞAN
Günde araç başına 200 bardak makarna satmayı hedefleyen tekstilci Muharrem Yağız, 10 Mart'ta 15 aracıyla İstanbul'un önemli caddeleriyle alışveriş merkezlerinde satışa başlayacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Makarnayı bardağa koyup 72 milyon YTL hasılat yapacak
Tekstil sektöründe 25 yıldır faaliyet gösteren Muharrem Yağız, bardakta mısır, kestane, hot dog gibi "modern seyyar satıcılar" arasına, bardakta makarna ile girmeye hazırlanıyor. "Macharna" markası ile 10 Mart'ta 15 araçla İstanbul'un önemli bölgeleri ve bazı alışveriş merkezlerinde hizmete başlayacaklarını dile getiren Yağız, yıl sonuna kadar 200 araç hedeflediklerini, bu sayıyla 72 milyon YTL'lik makarna satacaklarını söyledi. Türkiye'de bir ilk olacak bardakta makarna satmaya beş ay önce karar verdiklerini anlatan Yağız, öncelikle Bağdat Caddesi, Abdi İpekçi Caddesi, Fenerbahçe, Ortaköy ile Olivium, Cevahir ve Kanyon alışveriş merkezlerinde var olacaklarını kaydetti. Alışveriş merkezleriyle görüşmelerinin devam ettiğini ve bütün büyük alışveriş merkezlerinde yer almak istediklerini dile getiren Yağız, "Bağdat ve Abdi İpekçi caddeleriyle Cevahir Alışveriş Merkezi'ndeki noktalar dışında araçların tamamı franchise olacak. Akmerkez, konsepti nedeniyle araçta satışa izin vermiyor. Bu nedenle orada yine bardakta makarna satacağımız bir restoran açmayı düşünüyoruz" dedi.

5 YTL'DEN SATACAK
Yarı haşlanmış makarnayı tek kişilik paketlerle, her müşteriye özel olarak beş farklı sosla hazırlayacaklarını dile getiren Yağız, 220 gramlık bardakta makarnanın fiyatının 5 YTL olacağını söyledi. Makarnaların, 1 dakika 20 saniyede hazır olacak özel bir ocakta hazırlanacağını ifade eden Yağız, bu ocakların her birinin 2 bin 350 Euro olduğuna vurgu yaptı. Mayıs ayından itibaren Macharna markasını İtalya'ya taşıyacaklarını anlatan Yağız, "Bardakta makarna, İtalya'nın da yabancı olduğu bir konsept. Makarnanın doğduğu yerde, öncelikle Milano'dan başlayarak bir zincir haline geleceğiz. Burada üretilen ve Türkiye'deki araçlarımızda kullanılan makarnaları satacağız" diye konuştu. Bu yılın ikinci yarısında İstanbul'da 500 bin dolarlık yatırımla kendi üretim tesislerini kurmayı planladıklarını anlatan Yağız, tam otomatik olacak fabrikada, sadece Macharna zincirinin makarnalarının üretileceğini söyledi. GPRS'li el terminali ve barkod sistemiyle ne kadar makarna satıldığı ve en çok hangi soslara talep olduğu bilgisine erişebileceklerini kaydeden Yağız, şöyle konuştu: "Fabrikamızda, tüketicilerin beğendiği sosları kullanabilecek ve böylece farklı makarnaların üretimini yapabileceğiz. Ürettiğimiz makarnaların bir kısmını paket halinde de müşterilerimize satabiliriz."

FRANCHİSE BEDELİ 20 BİN $
Şu ana kadar aralarında işadamlarının da bulunduğu 50 kişinin franchise için başvurduğunu anlatan Muharrem Yağız, içinde her türlü ekipmanın bulunacağı araç için 10 bin dolar, franchise bedeli olarak 5 bin dolar, GPRS'li el terminali içinse 2 bin dolar istediklerini söyledi. KDV ile birlikte franchise için toplam maliyetin 20 bin dolar olacağını dile getiren Yağız, "Franchise olmak isteyenler bizden sistem satın alacak. Personellerini üç gün süren eğitimin ardından sınava tabi tutacağız ve önümüzdeki dönemde personelleri de biz sağlamaya başlayacağız" dedi.