kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Esen EVRAN
HABERİNİZ OLSUN

Kanyon'da 3 mağaza taşındı yerini Banana Republic kaptı

ABD'li giyim devi GAP'in markası Banana Republic, Avrupa'daki ilk mağazasını 15 Mart'ta Kanyon'da açıyor. İkinci mağaza İstinye Park, üçüncüsü Nişantaşı'nda.
Toplam 16 milyar dolarlık cirosuyla dünyanın en büyük hazır giyim markalarından biri olan GAP, Fiba Holding ile girdiği Türkiye pazarında hızla büyüyor. GAP'in yan markalarından Banana Republic, Avrupa'daki ilk mağazasını 15 Mart'ta Levent'teki Kanyon Alışveriş Merkezi'nde açacak . Koton'un alt markası Ole ile Fransız tasarım markası Perigot Kanyon'a veda etti. Atasay ise başka bir mağazaya taşındı.
Yan yana bu üç mağazanın ayrılmasıyla ortaya çıkan 300 metrekareye Banana Republic yerleşecek. Banana Republic, sonraki hafta İstinye Park'ta ve mayıs ayında Nişantaşı'nda mağaza açtıktan sonra 2008 sonuna kadar İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplam 6 mağazaya ulaşacak.
Hazır giyimden aksesuvara kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olan GAP'in markası Banana Republic, 'Eğlenceli ve üst düzey tasarımların markası' olarak tanınıyor. GAP ve Banana Republic'i Türkiye'ye getiren Fiba Holding, 2008 yılında 15 GAP, 3 de Banana Republic açmayı hedefliyor. Banana Republic'in ABD ve Japonya cirosu 2 milyar dolar. Markanın 500 mağazası bulunuyor. Yıllardır merakla beklenen GAP Türkiye pazarına girdiğinde, bu markayı yurt dışından iyi bilenler, fiyatların Avrupa'ya göre yüzde 30 yüksek olduğundan yakınmıştı. Fiba Holding ilk mağazanın aldığı tepkilerden sonra dolar kurunu revize ederek fiyatları aşağı çekmişti. Bu nedenle 15 Mart'ta açılacak Banana Republic'in başarısında fiyat politikası çok önem taşıyor.

En düşük fiyat 40 YTL

Ürün En düşük fiyat (YTL)
T.shirt 40
Gömlek 125
Bluz 125
Pantolon 125
Elbise 195
İpek elbise 245