kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ekol Et Genel Müdürü Efnan Mercan

"Günde 2 milyon kişiye döner yedirip 2008'de 100 milyon YTL ciro yapacağız"

FATİH ATALAY
Döner pazarının yüzde 40'ını ellerinde bulundurduklarını belirten Ekol Et Genel Müdürü Efnan Mercan, Türkiye çapında her gün 2 milyon kişiye döner yedirdiklerini ifade etti..
Günde 2 milyon kişinin ürettikleri döneri yediğini ifade eden Ekol Et Genel Müdürü Efnan Mercan, pazar paylarının yüzde 40 olduğunu belirtti. Ekol Et markası altında faaliyet gösteren Mercan Döner ile kış aylarında 10, yaz aylarında ise 20 ton üretim yaptıklarına değinen Mercan, "Türkiye genelindeki büfeler günde yaklaşık 40 ton döner satıyor. Bunun yüzde 40'ını biz karşılıyoruz. Bundan sonra süpermarketlerde hazır, pişirilmiş dönerle büyümeyi planlıyoruz. Nedense ülkemizde fabrikasyon döner kötüdür algısı hakim. Aslında en hijyenik ve sağlıklı olan döner hazır satılandır. Bunun nedeni üretim tesisimizden 0 derecede dondurduğumuz döneri, soğuk hava zinciri kırılmadan satışa sunuyoruz. Merdiven altında döner saran büfeler ise 20 derece oda sıcaklığında hijyenden yoksun yerlerde, bakterilerin oluştuğu mekanlarda döner sarıyor. Büfeler kullandıkları baharatlarla ayıplarını kapatmaya çalışıyor. Biz sadece hijyene ayda 15 bin YTL para harcıyoruz" dedi.

SATMAKTA ZORLANIYORUZ
Üretim tesisleri için 10 milyon dolar yatırım yaptıklarını kaydeden Mercan, sektörde birçok şeyin kaçak üstüne kurulu olduğunu vurguladı. Mercan, kurumsal firmaların rekabette zorlandıklarını, bu firmaların maliyetlerinin çok yükseldiğinin altını çizdi. Maliyetlerin yüksekliğinden dolayı mal satmakta zorlandıklarını değinen Mercan, "2006 yılında yatırımımızı tamamladıktan sonra 5, geçen sene ise 45 milyon dolar ciro elde ettik. 2008 hedefimiz ise 100 milyon dolar. Bugün 225 kişiye istihdam sağlıyoruz. 2009 yılındaki en büyük hedefimiz ise kendi çiftliğimizi kurup, kendi hayvanlarımızı yetiştirmek" dedi.
Haberin fotoğrafları