kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sevgililer Günü ve yılbaşı kutlamalarının öncelikli adresi olan Kız Kulesi hafta sonları ortalama bin-bin 200 ziyaretçi ağırlıyor.

'5 milyon dolara restore ettik 8 yılda 1.5 milyon kişi ağırladık'

SİNAN ÖZEDİNCİK
SİNAN ÖZEDİNCİK
Kız Kulesi'nin işletmecisi Hamoğlu Grubu Turizm Grubu Başkanı Türetken, 8 yıldır hafta içi, günde 250, hafta sonu bin 200 kişiyi ağırladıklarını belirtirken, "2010'daki Kültür Başkenti etkinliklerinin % 40'ı da bizde gerçekleşecek" dedi..
Forbes dergisinin '2007 Milyarderler Listesi'nde 620 milyon dolar şahsi serveti ile 84'üncü sırada yer alan Hamoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamoğlu, turizm alanında da iddialı yatırımların sahibi. 1989 yılında Klassis Otel'i açan Hamoğlu, 2000 yılından bu yana da İstanbul ile özdeşleşmiş tarihi mekanlardan Kız Kulesi'nin işletmecisi. Hamoğlu, 2010 yılında İstanbul'un Dünya Kültür Başkenti olması nedeniyle de kolları sıvamış durumda. 2010'da yapılacak organizasyon ve tanıtımların yüzde 40'ının Kız Kulesi'nde gerçekleştirilmesi gündemde ve harıl harıl çalışılıyor. Bu tarihi mekan, 2002 yılında James Bond partisine, 2005-2006 ve 2007 yıllarında Formula 1 partilerine, 2007 Dünya Belediyeler Birliği Toplantısı'na ve daha birçok organizasyona ev sahipliği yapmıştı.

8 YILDA 1.500 SEVGİLİ GİTTİ
Kız Kulesi, 2010'da Kültür Başkenti olacak İstanbul'un en önemli sembollerinden biri konumunda. Tarihi dokusu ve özgün mimarisine sadık kalınarak restorasyonu gerçekleştirildikten sonra Hamoğlu Grubu'nun Klassis tecrübesiyle işletmeye soktuğu Kız Kulesi, 2000 yılından bu yana İstanbul'un en önemli yemek-eğlence mekânları arasında yer alıyor. Hamoğlu Holding tarafından 5 milyon dolarlık bir yatırımla restore edilen Kız Kulesi'ni son sekiz yılda, hafta içi, günde ortalama 250 kişi, hafta sonları ise binbin 200 kişi ziyaret ediyor. Basit bir hesapla Kız Kulesi'ni 8 yılda 1 milyon 518 bin kişinin ziyaret ettiği görülüyor. Mekan özellikle 14 Şubat Sevgililer Günü'nün, düğünlerin ve aşıkların bir numaralı adresi. Son sekiz yılda Sevgililer Günü'nü Kız Kulesi'nde geçirenlerin sayısı bin 500 kişiyi aştı, yılbaşı programlarında ise yaklaşık bin 800 kişi ağırlandı. Hamoğlu Holding Turizm Grubu Genel Müdürü Uğur Türetken Kız Kulesi'ndeki etkinlikleri şöyle anlatıyor: "İstanbul'un en önemli değerlerinden birini 2000 yılında 49 yıllığına kiraladık. Bu bizim için ayrıcalık. Pişman değiliz, prestijimiz için önemli bir adım oldu. İlk açıldığı yıllarda insanlar bizim işlettiğimizin farkında değildi. Buranın devletin tekelinde olduğunu düşünüyorlardı. Kız Kulesi'nin gündüz kafe ve müze gibi bir hali var. Akşamları da İstanbul'un en iyi müzikli restoranlarından biri olarak hizmet veriyor."