kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Siz paraların hesabını verin, biz davalarda kendimizi savunuruz!'

TMSF Başkanı Ertürk, sanatçılar adına telif haklarını toplayan birliklerin, derneklerin aldığı paraların ne kadarının sanatçılara gittiğini öğrenmek istediğini söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Siz paraların hesabını verin, biz davalarda kendimizi savunuruz!'
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, telif hakları konusunda sanatçı haklarını korumak adına ortaya çıkan birliklerin, derneklerin topladıkları paraların ne kadarının sanatçılara gittiğini öğrenmek istediğini söyledi. Önceki gün aralarında MESAM, MSG, MÜYORBİR ve MÜYAP'ın yer aldığı kurumlar TMSF Başkanı'nın gündeme getirdiği konu ile ilgili yasal haklarını savunacaklarını belirtmişlerdi. Dün de Ertürk adı geçen birliklere yanıt verdi. Ertürk, İstanbul Ticaret Odası ve Boğaziçi Yöneticiler Vakfı tarafından düzenlenen "Kamu Sektörü ve Yöneticilik'' panelinde basınmensuplarının sorularını yanıtladı. Ahmet Ertürk, telif hakları konusuna girişlerinin medya ile olan ilişkileri sebebiyle olduğunu söylerken şöyle devam etti: "Bir tarihte şahsıma açılmış 50-60 dava vardı. Bizim açıklamamızın ardından müzik sektörü bize dava açmak için girişimlere başladı. Eser sahiplerini koruyan 5 şirket var. Yarın 6-7-8 olur. 5 kuruluş milyonlarca dolar topluyor. Biz diyoruz ki hesap verin. Sanatçılara verdiyseniz ne kadar ödediniz. Şimdi bununla yetinmiyorlar ben dahil kişisel olarak bir çok arkadaşımız hakkında suç duyurusunda bulunuyorlar. Diyoruz ki evet biz mahkemede savunalım, siz de gelin topluma hesap verin: Kimsiniz ne yapıyorsunuz bu paraları? Şimdi bunu söylediğimiz için hakkımızda dava açacaklarını söylediler. Bekliyoruz. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da buralarla ilgili ne tür denetimler yaptığını ve denetimlerden neler çıktığını, hangi aksaklıkları tespit ettiklerini öğrenme arzusundayız."

EKREN: YENİ BİR EŞİKTEYİZ
Panele katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ise bazı hassasiyetler azalırken ekonominin farklı bir platforma gelmesinden ötürü yeni eşiklerin başına gelindiğini belirterek, "Hem ekonomi yönetimi hem firmalar olarak bu sürecin ortaya çıkarttığı sonucu birlikte değerlendirelim. Nitekim artık sosyal bir restorasyondan geçiyoruz. Günümüzde mortgage krizi ile başlayan süreci de doğru tanımlamamız gerekiyor. Doğru yorumlamazsak bu bize farklı sonuçlara doğru götürecektir" dedi.