kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Niçin apar topar?

Genelkurmay Başkanlığı, kara harekâtının sona erdirilmesinde hiçbir baskının söz konusu olmadığını açıklarken, Tayyip Erdoğan, operasyonun başlaması gibi tamamlanmasına da askerin karar verdiğini söyledi. Zaten son anda, Ulusa Sesleniş'i değiştirmek mecburiyetinde kalması da, gelişmelerden haberdar olmadığını akla getiriyor.
Baskı yok ama, ABD Savunma Bakanı Robert Gates ve Başkan Bush'un uyarılarının hemen ardından harekât bitirildiği için, kamuoyunda böyle bir izlenim doğdu.
Öte yandan, baskı yoksa, işin içinde bir gariplik var. Neden böyle bir karar, apar topar, muhtemelen Tayip Erdoğan'a dahi bilgi verilmeden alındı? Üstelik ABD yetkilileri "Hemen askeri çek" demediler. Pekâlâ 1 hafta 10 gün içinde, AK Parti hükûmeti ile de koordinasyon sağlanarak, harekât neticelendirilebilirdi.
Niçin böyle apar topar? Acaba, Kuzey Irak operasyonunda, sivil iktidar ile askerin uyumu rahatsızlık mı uyandırdı kimi çevrelerde? Birileri, "türban sorunu gölgeleniyor" filan mı dedi? "Abdullah Gül, anayasa değişikliğine onay verdi, fakat operasyon yüzünden, konu fazla gündeme getirilemedi" diye düşünenler olabilir mi?
Evet operasyon başarılı idi. Hedefimize ulaştık. Hepimiz Mehmetçiklerimizle gurur duyduk. Böyle apar topar çekilmeseydik, tartışılacak hiçbir husus olmayacaktı.
Yanlış anlaşılmasın... askerimiz sağ salim dönüyor diye memnunuz ama, perde arkasındaki muhtemel olaylar zihnimizi kurcalamaya devam ediyor.