kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

14 Şubat'a sevgi dolu fırsatlar

Yeni Haber
14 Şubat Sevgililer Gününde unutulmayacak anlar yaşatmak isteyen İstanbul'daki 5 yıldızlı otel ve alışveriş merkezleri, çiftlere çeşitli fırsatlar sunacak.

İstanbul'daki bazı oteller canlı müzik ve vals eşliğinde özel yemekler düzenleyecek ve sevgililere çeşitli hediyeler verecek. Sevgililer Gününü otellerin özel dekorasyonlu, Boğaz manzaralı odalarında geçirmek isteyen çiftlere ise şampanya ve küçük ikramlar ile birlikte kahvaltı sunulacak.

İstanbul'un lüks otellerinde Sevgililer Günü için hazırlanan özel akşam yemeği fiyatı kişi başı 95 YTL ile 170 YTL arasında değişirken, geceyi otelde geçirmek isteyenler, çift kişilik oda için 153 Dolar ile 444 Dolar arasında bir ücreti gözden çıkarmaları gerekiyor.

Sevgililer Gününü İstanbul'un en gözde mekanlarından Çırağan Oteli'nde kutlamayı planlayan çiftlere, aşk ve tutkuyu simgeleyen lezzetlerden oluşan ''Deniz Mahsulleri Büfesi'' menüsü sunulacak. Otelin 444 dolar karşılığında konaklama paketinden yararlanmak isteyen misafirler ise, ısıtılmış açık havuzda romantik dakikalar geçirme fırsatı bulabilecekler.İki kişilik kokteyl ve akşam yemeği fiyatının 170 YTL olarak belirlendiği Radisson Hotel'in Goldaş ile yaptığı işbirliği kapsamında, konaklama paketinden veya özel akşam yemeğinden faydalanan çiftlere Sevgililer Gününe özel hazarlanan gümüş bileklik ile 100 YTL'lik hediye çeki sunulacak.

İstanbul'da bütçesine uygun programlar arayan çiftler, Hyatt Regency'de gece boyunca devam edecek müzik eşliğinde romantik bir akşam yemeği ile baş başa doyumsuz anlar yaşayacaklar. Ayrıca konuklar sevdiklerine 55 YTL karşılığında ''Çikolatalı Aşk Bombası'' isimli özel pasta yaptırtabilecekler.

ANTALYA'DA 5 YILDIZLI OTELLER SEVGİLİLER GÜNÜ'NE HAZIRLANIYOR

Antalya'daki beş yıldızlı bir otelde Sevgililer Günü'nde konaklamanın bedeli 75 ile 200 YTL arasında değişiyor.

Antalya'daki beş yıldızlı oteller 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla, hedef kitlelerine uygun menü ve fiyatlarla konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor. Bazı oteller mum ışığı ile aydınlatılmış ortamlar hazırlarken, bu güne özel ''İlan-ı Aşk'',''Havada Aşk Kokusu'', ''Aşk Ateşi'', ''Aşkın Gücü'' ve ''Aşkım Benim'' adlarıyla özel menüler oluşturuyor.

Rixsos Belek Premium Otel'de özellikle Rusya'dan gelecek konuklar için sürpriz programlar hazırlandı. Havalimanından özel olarak şampanya, çiçek ve çilekle karşılanacak sevgililer, deniz manzaralı odalarda konaklayacaklar. Kahvaltı ve gazete servisinin de yapılacağı programda odalara tatlı, şampanya, pasta, meyve sepeti servisi ile keman eşliğinde özel sevgililer menüsü sunulacak. Sevgililere ayrıca özel ''Dans Eden Sular'' adlı tai masajı yapılacak. Otelin Sevgililer Günü'ne özel bir gecelik konaklama bedeli kişi başına 170 YTL. Otelin ayrıca lüks odaları da bulunuyor. Bunlardan Pryamus Resıdence'te kalmak isteyenler gecelik 7 bin, Royal Premium Suit için bin 200, King Suit için ise 600 avro ödeyecek. Özel kahyanın hizmet verdiği bu bölümlerde 24 saat müşteriye özel ikramlar sunulacak.

Antalya kent merkezindeki Özkaymak Falez Otel'de romantik akşam yemeğinin ardından geceyi otelde tamamlamak isteyen sevgililer için özel eğlence paketleri hazırlandı. Sevgililer Günü özel müziği eşliğinde deniz manzaralı restoranda sevgililerin şampanya ile karşılanacağı programda, limitsiz yerli içki ikramı yapılacak. Antalya kent merkezindeki otellerde romantik bir geceden sonra konaklamak isteyenler kişi başına ortalama 110 YTL ödeyecekler.

Antalya Kent Müzesi Girişimcileri Derneği üyeleri de 14 Şubatı Akdeniz güneşinin doğuşunu izleyerek karşılayacaklar. 14 Şubatta sabahın erken saatlerinde Lara Fener Parkı'nda bir araya gelecek dernek üyeleri, günü, sevgililer için karanfil, çay, simit, peynirden oluşan menü ve ''Aşk Ateşi'' adlı ikilinin sunacağı mini konser ile tamamlayacaklar.

AKTOB BAŞKANI

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Manavgat, Kemer, Belek ve Antalya kent merkezinde faaliyette bulunan 30 otelde Sevgililer Günü'ne özel programlar yapılacağını söyledi.

Beş yıldızlı otellerin zengin menülü romantik yemekler hazırladıklarını kaydeden Çorabatır, bazı otellerin odalara güne özel hatıra eşyalar ve sürpriz hediyeler bırakacağını söyledi. Çorabatır, çok özel sürpriz yapmak isteyenlerin ise otellerin kral dairelerini sevgilileri için donattıracaklarını belirtti.Sevgililer Günü dolayısıyla bazı acentelerin Antalya'ya günübirlik Sevgililer Günü turları düzenlediklerini de kaydeden Çorabatur, sevgililerin otellerde çiçeklerle karşılanacağını sözlerine ekledi.


'SEVGİLİLER GÜNÜ'NE ÖZEL KUTLAMA


İstinye Park'ta modacı Giorgio Armani'nin yarattığı konseptle hizmet veren 'Emporio Armani Caffe', 14 Şubat'a özel mönüsüyle dikkat çekiyor. Mönüdeki yaban mantarlı kuzu pirzolosını mutlaka tadın! Bilgi için: 0212 345 61 40

KADEHLER AŞKA KALKIYOR!

İstiklal Caddesi'nde yer alan 'Şarabi', 'Sevgililer Günü'nde romantik bir program sunuyor. Canlı müzik eşliğindeki programda seçkin şaraplarla Akdeniz mutfağının sevilen yemekleri birarada sunuluyor. Bilgi için: 0212 244 46 09

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ

İstanbul'daki alışveriş merkezleri de, Sevgililer Gününe özel, aşkı simgeleyen dekorasyon ve düzenlemeleri ile çiftleri hediye almaya davet ediyor. Gün boyu romantik canlı müzik yayınının yapılan alışveriş merkezlerinde, Sevgililer Günü dolayısıyla düzenlenecek özel kampanyalar kapsamında çiftlere sürpriz hediyeler sunulacak.

Olivium alışveriş merkezinde sevgilisine en güzel aşk mesajını yazan üç şanslı çifte Redstar'dan hediye çeki verilecek.

Aralarında Ayşe Tüter, Vatan Şaşmaz, Sahrol Soysal, gibi isimlerin jüri üyeliği yapacağı Sevgililer Gününe özel ''Pasta ve Kurabiye'' yarışmasının düzenleneceği Profilo alışveriş merkezinde, 125 YTL ve katları tutarında alışveriş yapanlar için Sevgililer Gününe özel çeşitli hediyeler dağıtılacak.

Aquarium alışveriş merkezinde ise Ahmet Selçuk İlkan, çiftlere 4 kişilik orkestrası ile mini bir konser verecek.

TÜRK HAVA YOLLARI'NDAN "SEVGİLER GÜNÜ" KAMPANYASI


Türk Hava Yolları (THY), 14 şubat "Sevgililer Günü" için düzenlediği promosyonla Almanya'dan Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Ercan Havalimanı'na 2. kişiyi 1 Euro'ya uçuracak.

Almanya çıkışlı İstanbul seyahat edecek bir kişi gidiş-dönüş vergiler hariç 199 Euro'ya seyahat ederken, beraber yolculuk yapacağı ikinci kişi biletini sadece 1 Euro'ya alabilecek. Ayrıca bu hatlarda business sınıfta seyahat etmek isteyen yolcular 499 Euro'ya, beraberindeki kişi de 1 Euro'ya uçabilecek.

THY Almanya Basın Sözcüsü İsa Al, tarafından yapılan açıklamaya göre, promosyon kampanyasından şu şartlar altında istifade edilebilecek. THY yolcularının eş, dost ve arkadaşlarıyla birlikte de yararlanabileceği vergiler hariç yukarıda belirtilen özel promosyon fiyatları 12,13 ve 14 Şubat tarihlerinde seyahate başlamak ve en az 2, en çok 8 gün kalmak koşuluyla ve de gidiş ve dönüş seyahatinde 2. kişi ile beraber uçulması halinde geçerli olacak.

Almanya çıkışlı uygulanacak fiyatlarda Türkiye'nin diğer noktalarına ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Ercan Havalimanı'na seyahat edecek yolcular da 30-70 Euro arası (şehirlere göre) ek ücret ödeyerek bu promosyondan yararlanabilecekler.

PEGASUS'TAN SEVGİLİLER GÜNÜNE ÖZEL

Pegasus Havayolları'nın Sevgililer Günü için indirim kampanyası başlattığı bildirildi.

Pegasus Havayolları'ndan yapılan açıklamaya göre, kampanya kapsamında 1-12 Şubat tarihleri arasında uçak biletlerini firmanın internet sitesinden alanlar, 13-14-15 Şubat tarihlerinde yapacakları ikinci yurt içi uçuşları için yüzde 50 indirim imkanından faydalanabilecek.

Kampanya kapsamında internet üzerinden bilet alan yolculara, ikinci uçuşlarında indirim sağlayacak şifre verilecek. Bu yolcular, 13-14-15 Şubat tarihlerindeki yurt içi uçak biletlerini bu şifreyi kullanarak yüzde 50 indirimli alabilecek.

ONUR AIR'DAN SEVGİLİLER GÜNÜ KAMPANYASI

Onur Air, Sevgililer Günü dolayısıyla, 14 Şubat'ta başlayan ve 14 Mart'a kadar sürecek bir aylık kampanyada 14 bin bileti 14 YTL'den satacak.

Onur Air'den yapılan açıklamaya göre, biletler bugün Onur Air'in www.onurair.com.tr internet sitesinden satışa sunuldu. Biletler en erken üç gün sonrasına alınabiliyor. Toplam 14 YTL'lik bilet ücretiyle birlikte 15 YTL yakıt harcı ve 8 YTL hizmet bedelinin alındığı iç hat tek yön uçak biletleri toplam 37 YTL'ye mal oluyor. Onur Havayolları'nın İstanbul çıkış ve varışlı tüm hatlarında geçerli olacak kampanyayla İzmir, Bodrum, Antalya, Adana, Gaziantep, Mardin, Malatya, Diyarbakır, Kayseri, Erzurum, Trabzon ve Samsun seferlerinde 14 bin kişi 14 YTL bedelli biletlerle uçacak.

TEKNOSA'DAN SEVGİLİLER GÜNÜ KAMPANYASI

Teknosa, 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel olarak 2-17 Şubat 2008 tarihleri arasında bir kampanya düzenleyecek.

Teknosa'dan yapılan açıklamada, şirketin Sevgililer Günü kampanyasında belirli ürünlerde ''İkincisi Hediye'' fırsatı ve en yeni ürünlerde indirimler sunacağı bildirildi.

Açıklamaya göre, Teknosa; Philips CD240 Dect Telefon, Philips 9@9F Cep Telefonu, Philips Voip 3211 S/01 Skype Dect Telefon ve Orite RN4000 Webcam alanlara ikincilerini hediye edecek.

Philips MP3 çalar alanlara da ikincisi yüzde 50 indirimli sunulacak.

HP'nin yeni ürünü Pavilion DV6710ET KN103EA dizüstü bilgisayar, KDV hariç bin 99 dolar, Philips'in yeni ürünü 192 Cep Telefonu 69,90 YTL fiyatla müşterilerle buluşacak.

Teknosa Philips HS 8040 Tıraş Makinesi alanlara Philips HP 2843 Satinelle Epilatör hediye edilecek, Philips HS 8040 Tıraş Makinesi, 328 YTL yerine 239 YTL indirimli fiyatıyla Sevgililer Günü'nün en cazip hediyesini oluşturacak.

''DÜNYA SEVGİLİLER GÜNÜ'' ANISINA POSTA KARTI

PTT Genel Müdürlüğü, ''Dünya Sevgililer Günü'' konulu pul baskılı posta kartlarını yarın satışa sunacak.

PTT Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Dünya Sevgililer Günü dolayısıyla 2 değerli pul baskılı posta kartları hazırlandığı bildirildi.

Posta kartlarının yarın satışa sunulacağı belirtilen açıklamada, ayrıca ''Tüm Sevenlere'' ibareli özel gün damgasına yönelik isteklerin de ''Ankara PTT Başmüdürlüğü, Ulus PTT Merkez Müdürlüğü Filateli Gişesi Ulus-Ankara'' adreslerinde yerine getirileceği kaydedildi.

SEVGİLİLER GÜNÜNÜN VAZGEÇİLMEZİ GÜL

Türkiye gül üretiminin merkezi konumundaki Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Yenice beldesinde, sevgililer günü öncesi gülün 20'lik demeti 2,10 YTL'den satılırken, bu özel günde gülün adedinin 5-10 YTL'den alıcı ile buluşması bekleniyor.

Yenice'ye bağlı Çiçekli köyü yakınlarında 21 bin 600 metrekare alanda sadece gül yetiştiriciliği yapan Naturel Tarım Ürünleri Üretim ve Pazarlama Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Cem Şahbaz yaptığı açıklamada, sektördeki arz ve talep dengesizliğinin her geçen yıl yoğunlaştığını söyledi.

Sadece kendi firmalarının yıllık 3 milyon adet üretim kapasitesine sahip olduğunu belirten Şahbaz, satışların doruk noktaya ulaştığı sevgililer gününde uçakla nakliye maliyetinin yüksek, karayolu ile sürenin uzun olması ve işçi ücretleri ve kış aylarındaki ısıtma giderleri nedeniyle ihracat yapma şansı bulamadıklarını, bunun yerine yurt içine yoğunlaştıklarını ifade etti.

Şahbaz, bu yıl sevgililer gününe az bir süre kalmasına karşın beklenen taleple karşılaşamadıklarını anlatarak, şunları söyledi:

''Sıkıntıların tamamı bir arada toplanınca ortaya sektör işletmecileri açısından kötümser bir tablo çıkıyor. Geçen yıla oranla gülün toptan fiyatını yaklaşık yüzde 10 oranında aşağıya çektik. 20 adetlik bir demet gül toptan şu an 2,10 YTL. Bu özel günde piyasada satış fiyatı İstanbul'da 10, Anadolu'daki illerimizde 5 YTL'yi bulacak. Yani üreticilerin değil, perakende satışı yapanların kar ettiği tabloyla karşılaşıyoruz.''