kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Abramoviç istedi, Lübnanlılar aldı

Yeni Haber
Rus iş adamı Roman Abramoviç'in de bir dönem satın almak istediği Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Keyland Otel, Lübnan'daki bir şirkete satıldı.

Yapımına 16 yıl önce başlanan ancak tamamlanamayan Keyland Otel'i satın alan Lübnanlı şirketin yetkilileri, Marmaris'in Turgut köyüne gelerek oteli inceledi.

Lübnanlı şirketin adı açıklanmayan sahibi de satışı gerçekleştiren aracı şirketin yetkilileriyle geldikleri oteli gezdi.Aracı şirketin yetkilileri, satışla ilgili gelecek ay bir açıklama yapılacağını bildirdi.

Lübnanlı şirketin oteli 14 milyon YTL'ye satın aldığı, yaz sezonuna kadar oteli faaliyete geçirecekleri öğrenildi. Lübnanlı şirketin, otelin yakınındaki 6 dönümlük bir araziyi de satın aldıkları bildirildi.Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mustafa Karacan, satışla ilgili detaylı bir bilgisi olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

''Oteli alan şirket aynı zamanda Keyland Otelcilik şirketini de almış. Önümüzdeki günlerde odamızı ziyaret edeceklerini öğrendik. Öğrendiğimiz kadarıyla büyük yatırımlar yapacaklar. Umarım bölgemiz için hayırlı olur. İlk edindiğimiz bilgilere göre, Lübnanlı üst düzey devlet adamlarının yakınları oteli almış.''

Keyland Turizm Seyahat AŞ'ye ait Marmaris'in Turgut köyünde bulunan otelin inşaatına 1991 yılında başlandı. Kaba inşaatı tamamlanan otel, 23 bin metrekarelik alana kurulu bulunuyor. 227 oda ve 454 yatak kapasiteli otel, bünyesinde 168 yataklı tatil köyü, 700 kişilik restoran, 500 kişilik kafeterya, lobi bar, havuz bar, sağlık kulübü, Türk hamamı ve yüzme havuzu barındırıyor.