kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Ortak anayasa yapılmıyor soru işaretleri doğuyor'

Ali Koç, Ferit Şahenk, Suzan Sabancı Dinçer ve Mehmet Ali Yalçındağ, Newsweek dergisine ortaklaşa röportaj verdi. Koç, yeni anayasa çalışmalarının şeklini eleştirdi..
ABD'nin önde gelen haber dergileri arasında yer alan Newsweek, uluslararası baskısının son sayısında Türkiye'yi kapak yaptı. Kapağında "Türkiye'nin batılı ruhu" başlığı kullanan dergi, altı sayfalık haberinin son iki sayfasını ise Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Akbank Murahhas Azası Suzan Sabancı Dinçer ve Doğan Medya Holding CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ ile ortaklaşa yapılan söyleşiye ayırdı.

TÜRBAN AŞILIR
Davos'ta Dünya Ekonomik Forumu sırasında yapılan söyleşide dörtlü, AB üyeliği, türban, ordu ve anayasa çalışmaları ile ilgili soruları yanıtladı. Sabancı, üniversitede türbana takmayanlara saygı gösterildiği süreci karşı olmadığını söyledi. Türban sorununun sadece bir şeyi giyip giymemekle ilgisi olmadığını ancak Türkiye'nin yakın gelecekte bunu aşacağını düşündüğünü söyleyen Ali Koç, anayasa ile ilgili olarak çalışmaların çeşitli kesimlerle ortaklaşa yapılmaması nedeniyle soru işaretleri doğduğunu kaydetti. Şahenk, Türkiye'nin AB üyelik sürecinden uzaklaştırılması halinde dünyanın diğer bölgelerindeki ülkelerin de Avrupa'dan bası cevaplar isteyeceğini belirtti.