kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hükümet 'Hazır değiliz' dedi 3G ihalesine girmedik

TİMUR SIRT
SABAH gazetesine demeç veren Vodafone CEO'su Arun Sarin, "Hükümet henüz hazır değiliz deyince 3G ihalesine girmedik. Hazırız dedikleri an ihaleye gireriz" dedi..
Geçtiğimiz yıl kasım ayında Bakanlar Kurulu'nun kararıyla Telekomünikasyon Kurumu tarafından düzenlenen üçüncü nesil mobil altyapı (3Generation-3G) ihalesine girmeyen Vodafone'un CEO'su Arun Sarin ihaleye girmeme kararını hükümetin hazır değiliz' demesi yüzünden aldıklarını belirtti.

LİSANSI İSTİYORUZ'
Düzenlenen toplantıda sorulan, "Vodafone olarak dünyanın her yerinde 3G yatırımı yapıyorsunuz. Neden Türkiye'de 3G ihalesine katılmadınız?" sorusunu Sarin, hükümetin 'henüz 3G'ye hazır değiliz' dediğini ve bu nedenle ihaleye girmediklerini söyledi. Sarin şöyle konuştu: "Biz 3G lisansını almak istiyorduk. Ancak hükümet, 'Şu anda hazır değiliz' deyince biz de ihaleye girmeme kararı aldık. Hükümet hazır olunca biz de 3G ihalesine katılacağız." Telekomünikasyon Kurulu, Telekomünikasyon Kurumu'nun 7 Eylül 2007 tarihinde yaptığı ve Turkcell'in kazandığı ihaleyi 'rekabet şartları' oluşmadığı gerekçesiyle iptal etmişti.

BÜYÜMEDEN MEMNUNUZ'
Arun Sarin, Türkiye GSM pazarının oldukça rekabetçi olduğunun da altını çizdi ve "Türkiye cazip bir pazar. Bu pazarda diğer iki operatör Turkcell ve Avea ile dostça mücadele ediyoruz" diye konuştu. İki yıl önce Türkiye pazarında giriş yaptıklarını hatırlatan Sarin bugüne kadar fiyat, altyapı, dağıtım kanallarını, servislerini geliştirdiklerini ifade etti. Sarin Türkiye'de elde ettikleri yüzde 26'lık büyümeden çok memnun olduklarını söyledi.

Türkiye'den memnunuz

Türkiye'de yakaladıkları büyümeden memnun olduklarını söyleyen Vodafone CEO'su Arun Sarin, üçüncü kuşak (3G) GSM ihalesine hükümetten gelen 'hazır değiliz' mesajı üzerine girmediklerini söyledi.

2007'de 5.7 milyar dolar kâr etti
* 1984 yılında kuruldu

* 55 ülkede faaliyet gösteriyor

* 206 milyon abonesi var

* Piyasa değeri: 181 milyar $

* Çalışan sayısı: 66 bin

* Ciro: 63 milyar dolar

* Net kâr: 5.7 milyar dolar *2007 değerleri