kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Unakıtan, "Eskişehirspor 1. Lige çıkarsa Ronaldinho’yu alacak" sorusuna "Pazar, Antalya ile maçı var başarılar diliyorum" diyerek yanıt verdi.

'Ülkenin menfaati türbanı değil ekonomiyi tartışmak'

ANKARA
Maliye Bakanı Unakıtan, "Üzerine basa basa söylüyorum. Başka konularla çok meşgul oluyorsunuz ama gündemin ilk maddesi ekonomidir, iş-aştır" dedi..
Malıye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye'nin menfaatleri için türban tartışmalarına değil, ekonomiye odaklanılmasını istedi. Unakıtan, "Üzerine basa basa, altını çize çize söylüyorum. Başka konularla çok meşgul oluyorsunuz ama Türkiye'nin gündeminin birinci maddesi ekonomidir, aş ve iştir" dedi. Türban gerginliğinin ekonomide krizi derinleştirdiği yorumlarına da, "Türban tartışmaları ekonomide iyileşmeyi temin ediyor" esprisiyle yanıt verdi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı ve beraberindeki heyeti kabul eden Unakıtan, başörtüsü nedeniyle kurumların karşıya geldiğinin anımsatılması üzerine, "Ben o konularla hiç ilgilenmem, ben Maliye Bakanıyım. Ama etkilenen falan da yok yani. Bazıları kendileri söyleyip, kendileri dinliyorlar" dedi. Refah seviyesinin yükselmesi için çok çalışmak mecburiyetinde olduklarını anlatan Unakıtan, rehavete kapılma lükslerinin olmadığını söyledi. İhracatçıya destek vermeyi sürdüreceklerini belirten Unakıtan, "Ekonomi büyüdüğü zaman bundan herkes istifade eder. Ekonomi büyümediği zaman herkes küçülür Türkiye'de ama büyüdüğü zaman yine herkesi etkiler. Bu hedeften ayrılmamamız lazım" dedi. Unakıtan, Hükümet olarak reel sektörün, üreticinin, sanayicinin, esnafın, ihracatçının yanında olduklarını vurguladı.

KÜRESEL EKONOMİ TOZ DUMAN
Unakıtan, küresel ekonomideki dalgalanma ve Türkiye'ye etkileri konusunda, "Yurtdışında her şey toz duman gidiyor. Bakın en gelişmiş ülke olan ABD'ye. Bu Mortgage kredisinden dolayı etkilenmeyen yok. Şimdi Türkiye, küresel ekonomi ile entegrasyonunu arttırdığı için, Türkiye'nin de bu durumlardan etkilenmemesi mümkün değil. Muhakkak etkilenecek ama bunu asgari seviyelere indirmek için Türk ekonomisini daha güçlü hale getirmemiz lazım" değerlendirmesini yaptı. Gerekli tedbirlerin alındığını anlatan Unakıtan, bunun için de mali disiplinin sürdürülmesi, reformların aksatmadan geçirilmesi ve özelleştirmelere devam edilmesi gerektiğini söyledi.