kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Aydın: İstifam, bir duruş, görüş, zamanlama meselesidir

Yeni Haber
Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın, dün aldığı istifa kararının ardından bugün önemli açıklamalarda bulundu. Aldığı istifa kararını ocak ayında uygulamak istediğini, ancak bazı nedenlerden dolayı bugüne bıraktığını belirten Cemal Aydın, ''İstifam, bir duruş, görüş ve zamanlama meselesidir'' dedi.

Bu kararın ani bir karar olmadığını ifade eden Aydın, şunları söyledi: ''Bu kararın uzun süredir gelen boyutları var. Gençlerbirliği maçında bazı taraftarların bağırmasıyla alakası yok. Taraftarların kulüplerini alkışladığı kadar takım iyi oynamadığı zaman da tepkisini göstermesini demokratik hakkı olarak görüyorum. Ancak orada bozulduğum noktalar da oldu. Spora, adamlığa, insanlığa yakışmayan Ankaragücü tribünlerinin dışında 3-5 zavallının davranışlarını kameralarla belirledik. Bu spor ahlakı dışındaki kişilerin davranışlarına üzüldüm ve tepki gösterdim. Ancak bunların istifa kararımla alakası yok. Bu bir duruş, görüş, zamanlama meselesidir. İstifanın zamanı da bizim görüşlerimize göre dündü ve yaptık.''

Dün akşam yapılan yönetim kurulu toplantısına gelene kadar kararını hiçbir arkadaşıyla paylaşmadığını da belirten Cemal Aydın, şöyle devam etti: ''Hepsi için de sürpriz oldu sanırım. Hepsinin düşüncesini de dinledim ama kararımda bir değişiklik olmadı. Diğer seçimlerde 'bırakmayı düşünüyorum, umarım birini bulur bırakırız' dedim. Ancak bu sefer başka. Baskıya dayanamadı gibi bir şey de benim için sözkonusu değil. Ancak şunun bilinmesi lazım ki, sokaktan geçene Ankaragücü'ne hizmet aşkı taşımayana bizim genel kurulumuz Ankaragücü'nü teslim etmez. Ancak ne olursa olsun Cemal Aydın yine aday değil. Sporun ne olduğunu, Türk futbolunun neye ihtiyacı olduğunu, kamunun görevlerinin ne olduğunu, valilik ve belediyelerin katkılarının hangi oranda olması gerektiği, bunun tek taraflı kullanılması halinde diğer kulüplerin zarar gördüğünü söylemekten hiç çekinmedim. 1997 yılında kulübü nereden aldık ve nereye getirdik hepsi ortada. Daha iyi imkanlarla kulübe talip olacak varsa devretmekten keyif duyarız. Ancak Ankaragücü iş aranacak yer değil, hizmet yapılacak yerdir. Benden sonra gelecek arkadaşa maddi manevi bütün desteğimi de vermeye hazırım.''

''KIRGINLIĞIM, BURUKLUĞUM VAR''

Cemal Aydın, bugüne kadar Türk sporuna uzun senelerdir hizmet verdiğini vurgulayarak, şahıslara değil ama bir şekilde kırgınlığı ve burukluğu olduğunu söyledi. Hizmetlerinin tümüne baktığı zaman bazı şeylere üzüldüğünü ifade eden Aydın, ''Bana heyecanımı kaybettirdiler. Bu heyecanı kaybetmenin takıma yansıyabileceğinden korktuğum için ocak ayında bırakma kararı almıştım. Bazı ailevi nedenlerden dolayı bu kararım sarktı ama verdiğim hizmetin karşılığını bulduğuma inanmadığım gibi bir sıkıntım var'' ifadelerini kullandı.

Amatör takımdan başlayıp, sonra Gençlerbirliği dönemi, ceza kurulu üyeliği, başkanlığı ile kulüpler birliği başkanlığı görevlerinde bulunduğunu hatırlatan Aydın, şöyle dedi: ''Sonra Ankaragücü'ne gelmişim. Burada bazı başarılar elde etmiş, iki kere de Avrupa kupasında mücadele etmişiz. Bunların karşısında belki belirli mükafatları beklemek gibi bir hasretim olmuş ama görememişim. Suskunluk bana yakışmamış. Ama Ankaragücü için belirli zamanlarda susmak ihtiyacı duymuşum. Bunları da içime sindirememişim. Ankara sporu için, kulüplerin lehine büyük bir savaş başlatmış, kamuoyundan büyük yankı bulmasına rağmen umduğum sonucu alamamışım. Göz göre göre milletin alın teri özel taraflara kaydırılmış ve benim bunun durdurulmasında hiçbir katkım olmamış. Dolayısıyla fazla kalmanın anlamsız olduğuna karar verip bırakmışım.''

FUTBOL FEDERASYONU SEÇİMLERİ

Aydın, yarın yapılacak Futbol Federasyonu Genel Kurulu'na da değinerek, istifasının Hasan Doğan'ın adaylığı arasında hiçbir bağlantı olmadığını söyledi. Önceki dönemlerde hem Ankaragücü bazında, hem de Cemal Aydın bazında Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinde etkin görev yapmış birisi olduğunu hatırlatan Aydın, ''Ankaragücü'nün övünülecek tarafı, Ankaragücü'nü temsilen ilk gün duruşumuz, tavrımız ve davranışımız neyse bundan kimseye ödün vermeksizin dik ve saygılı olarak bugünlere geldik. Bizim kişilerle hiçbir problemimiz olmaz. Bizim için asıl olan Türk futboluna hizmet edecek kurumların hizmetini sürdürebilmesine katkıda bulunmaktır. Bu dönemde futbolun içinde olmayız ama futbol adamlığımızdan bir şey kaybetmeyiz. Bize düşen görev olursa da yerine getiririz. Daha önceki dönemde Haluk Ulusoy-Ayhan Bermek ikilemi vardı. Biz Ankaragücü olarak tercihimizi Haluk Ulusoy'dan yana kullandık. Ama bu Ayhan Bermek'i sevmiyoruz anlamını taşımıyor. Bugünkü tabloda başka bir tercih şansı yok. Tek olması nedeniyle tercih Hasan Doğan'dır. Biz Hasan Doğan ile çeşitli seçimlerde hep karşı karşıya gelmişizdir. Ama bugüne kadar birbirimizi hiç incitmedik, spor adına, insanlık adına sevgi ve saygıda hata yapmadık. Seçim bitmiştir, insani ilişkilerde sıkıntı yaşamadan devam etmişizdir. Bu istifa kararının ardından ilk arayan da kendisidir. Hasan Doğan, benim aldığım istifa kararı biliyordu, çünkü kendisiyle daha önceki konuşmalarımızda bu konu gündeme gelmişti'' diye konuştu.

Tek adaylı seçime sıcak bakmadığını da vurgulayan Cemal Aydın, ''Rekabet hizmet kalitesini artırır. Bu benim demokratik anlayışımdır. Ama şartlar böyle geliştiyse yapacak bir şey yok. Şartlar tek listeyi öngördüyse bu da Hasan Doğan'ın şansıdır. O da bu şansını listeyi yaparken çevrenin ve kulüplerin baskısı olmadan iyi hizmet üretmek için kullanır, kullanacağı yönünde de hiçbir kuşkum yok'' dedi.

MELİH GÖKÇEK'E SİTEM

Cemal Aydın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i de eleştirerek, kendisinin bütün kulüplere aynı mesafede durması gerektiğini belirtti.

Hiçbir zaman belediyelerin kulüplere yardımları olmaması gerektiğini söylemediğinin altını çizen Aydın, şöyle devam etti: ''Hep söyledim, Kayseri, Konya, Bursa belediye başkanlarını hep taktir ettim ve takımlarına gıptayla baktım. Ankaragücü'ne Ankara belediyesinin yasadan doğan yardım etmek gibi bir mecburiyeti var. Ama kendi oğluna kulüp açıp da oyuncak malzemesi yapmak gibi bir görevi belediye kanununda varsa diyecek bir şeyim yok. Yetkililere sesleniyorum, gelsinler hem Ankaragücü'nün hem de Ankaraspor'un hesaplarını denetlesinler. Bizim tek sermayemiz alın terimiz ve namusumuz. Ankaragücü kimseden yardım istemiyor ama Ankaragücü'nün yasal hakkı varsa biz bunu talep ediyoruz. Halkın verdiği yetkiden doğanı, çocuğunuz için kullanmak gibi bir hakkınız yok. Bizim Ankaraspor futbolcularıyla, yöneticileriyle hiçbir sorunumuz yok.''

Melih Gökçek'in Ankaragücü ile iftihar etmesi gerektiğini de söyleyen Cemal Aydın, ''Bu kulüp, senden çok daha az bütçeyle idare ediliyor ve her şeye rağmen senden 4-5 puan da üstte. Bu takıma selam duracaksın. Biz müteahhitlere futbolcu parası ödetmedik. Kullandığımız 19 Mayıs Stadı'nın parasını da müteahhitlere ödetmedik. Milletin parasını hizmet ettiğin millete kullanacaksın. Bu tabloyu herkesin bilmesine rağmen herkesin suskunluğu beni rahatsız etti. Söylemlerimle, hareketlerimle, tavrımla bazı şeyleri anlatmak istedim, demek ki yöntemim uygun değildi anlatamadım. Şimdi suskunluğa karşı tepki olarak görevi bırakıyorum'' diye konuştu.

HAKAN KUTLU'YA DESTEK

Cemal Aydın, Ankaragücü Teknik Direktörü Hakan Kutlu'ya ve takımına da sahip çıkarak, Ankaragücü'nün ligi en kötü ilk 8 takım arasında bitireceğini iddia etti.

Hakan Kutlu ile ilgili olarak yönetim kurulunda hiçbir konuşmalarının olmadığını da ifade eden Cemal Aydın, ''Bu takımın kadrosu çok iyi. Bu takım 5-6 önemli hakem hatasıyla bu hale geldi. Trabzonspor maçı ile umuyorum takım rayına oturur. Ligi en kötü ilk 8 takım arasında bitiririz. Hakan Kutlu konusu, gelecek arkadaşların tasarrufudur, benim bir şey söyleme hakkım yok. Ama Hakan Kutlu'ya da yazık etmek istemeyiz.

Onu özenle koruruz'' diyerek sözlerini tamamladı.

(AA)
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 21 14 6 1 45 17 48
2 Fenerbahçe 21 14 5 2 44 21 47
3 Sivas 21 14 2 5 33 17 44
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 21 13 4 4 31 20 43
5 Kayseri 21 10 8 3 32 17 38
6 Denizli 21 8 5 8 28 27 29
7 Trabzon 21 8 4 9 29 27 28
8 G.B. Oftaş 21 7 6 8 23 23 27
9 Ankaragücü 21 6 7 8 21 28 25
10 Gaziantep 21 7 4 10 24 32 25
11 Konya 21 7 4 10 25 37 25
12 İ.B.B. Spor 21 6 6 9 26 28 24
13 Ankaraspor 21 5 8 8 21 23 23
14 Bursa 21 5 8 8 20 24 23
15 G.Birliği 21 5 6 10 26 31 21
16 Ç.Rize 21 6 3 12 22 42 21
17 V.Manisa 21 5 5 11 29 39 20
18 Kasımpaşa 21 2 3 16 15 41 9
19:45
Galatasaray - Leverkusen
UEFA Kupası 3. tur ilk maçı (D-Spor)
Haftanın Maçları
21. Hafta
 İ.B.B. Spor 2  
  Ç.Rize 1  
 Kayseri 2  
  Beşiktaş 0  
 Galatasaray 6  
  V.Manisa 3  
 Denizli 2  
  Konya 1  
 Ankaraspor 2  
  Kasımpaşa 0  
 Gaziantep 0  
  Sivas 0  
 G.Birliği 1  
  Ankaragücü 0  
 Fenerbahçe 3  
  G.B. Oftaş 1  
 Trabzon 2  
  Bursa 1  
Haftanın Maçları
22. Hafta
 Ç.Rize Fenerbahçe Cuma 20:00  
 G.B. Oftaş Sivas Cumartesi 13:30  
 Bursa İ.B.B. Spor Cumartesi 13:30  
 Beşiktaş Ankaraspor Cumartesi 19:00  
 Kayseri Gaziantep Pazar 13:30  
 V.Manisa G.Birliği Pazar 13:30  
 Kasımpaşa Denizli Pazar 13:30  
 Ankaragücü Trabzon Pazar 15:00  
 Konya Galatasaray Pazar 19:00