kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gelini ile kavga etti 270 gün ev hapsi cezası aldı

Yeni Haber
Rize'nin Çayeli ilçesinde Hamdiye Ç, aynı evde yaşadığı ve aralarında çıkan tartışma sonucu darp ettiği gelininin şikayeti üzerine yargılandığı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 270 gün evden çıkmama cezasına çarptırıldı.

Çayeli ilçesinde oğlu ve geliniyle birlikte yaşayan Hamdiye Ç. (69), yaklaşık 9 ay önce aralarında çıkan tartışma sonucu gelinini darp etti. Darp sonucu başından yaralanan gelininin şikayeti üzerine Hamdiye Ç. hakkında, Çayeli Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Davanın 30 Kasım 2007 tarihinde görülen karar duruşmasında mahkeme, Hamdiye Ç'yi suçlu bularak 5 bin 400 YTL para cezası ödemesine karar verdi.

Mahkeme, belirlenen sürede istenilen para cezasını ödeyememesi üzerine, yaşını da dikkate aldığı Hamdiye Ç'ye Denetimli Serbestlik Uygulaması kapsamında 270 tam gün evden çıkmama cezası verdi.

Mahkeme ayrıca, kendine ait evi olmayan, gelini ile de mahkemelik olan Hamdiye Ç'nin cezasını, ilçede yaşayan kızının evinde çekmesine hükmetti.

Hamdiye Ç, 15 Aralık 2007 tarihinde başlayan ve 9 Eylül 2008 tarihinde bitecek olan cezasını Çayeli ilçesinde yaşayan kızının evinde çekiyor.

Hamdiye Ç'nin verilen karara uyup uymadığını Rize Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü ekipleri denetliyor.

SADECE DOKTORA GİDEBİLMEK İÇİN EVDEN ÇIKABİLİYOR

Hamdiye Ç, aynı evde yaşadığı gelini ile ilk zamanlarda aralarının gayet iyi olduğunu, ancak yaklaşık 1 yıl önce aralarında anlaşmazlık çıkmaya ve zaman zaman tartışmaya başladıklarını söyledi.

Olay günü bir akrabalarının düğününden döndüğünü belirten Hamdiye Ç, eve geldikten bir süre sonra gelini ile tartışmaya başladıklarını, tartışmanın kavgaya dönüştüğünü anlattı.

Aldığı ceza nedeniyle evden çıkamadığını ifade eden Hamdiye Ç, ''En çok torunlarımı özlüyorum. Zaman zaman beni görmeye geliyorlar, böylece onlarla hasret gideriyorum. Ama onları daha çok görebilmek isterdim'' diye konuştu.

Hamdiye Ç, evden sadece Rize Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'ne haber vererek doktora gitmek için ayrıldığını, bunun dışında sürekli evde kaldığını söyledi.

(AA)