kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İlhan İrem: Ölmedim, yaşıyorum

Yeni Haber
Sanatçı İlhan İrem, bazı internet sitelerinde "İlhan İrem Öldü" şeklinde haberler ve yorumlar üzerine, "Ölmedim. Eşimle ve sevdiklerimle birlikte mutlu bir hayat yaşıyorum. Türkiye'de sanat ve değerler öylesine büyük bir çöküşe uğradı ki, kendi isteği ile bunların dışında kalan, popüler gündemin uzağında olan bir sanatçı, ölmüş veya en iyi ihtimalle hasta kabul ediliyor" açıklamasını yaptı.

Son zamanlarda, bazı internet sitelerindeki "İlhan İrem Öldü" şeklinde haberler ve yorumlar üzerine yazılı bir açıklama yapan İlhan İrem, "Maksatlı olarak yapıldığını düşündüğüm bu tip haberlerin, telefon tacizleri ve sevdiklerime başsağlığı mesajları boyutlarına ulaşması üzerine bu açıklamayı yapıyorum. Ölmedim! Eşimle ve sevdiklerimle birlikte mutlu bir hayat yaşıyorum" dedi.

İrem, Türkiye'de sanat ve değerlerin büyük bir çöküşe uğradığını ve kendi isteğiyle bunların dışında kaldığını belirterek, "Popüler gündemin uzağında olan bir sanatçı, ölmüş veya en iyi ihtimalle hasta kabul ediliyor. Bütün bunlar, ülkenin yaşadığı ağır beyin hasarı ve kısır gündeme kilitlenmiş dumuru içinde, uzun zamandır gerçek sanatçıların varlığının ve yapısının unutulmuş olmasından kaynaklanıyor" dedi.

Bu yıl sanat hayatının 35. yılını kutlayacağını, konserler ve iki albümle sevenleriyle buluşmayı planladığını belirten İrem, şunları kaydetti:

"Toplum televizyonlara kilitlendi. Ama tüm hayatın bundan ibaret olmadığının en güzel kanıtıyım. Kaçış ya da kırgınlık değil, net bir tavır ve karşı duruş içindeyim. Yazdıklarım ve yaşadıklarımla huzurluyum. Geçtiğimiz yıl, 14 sene aradan sonra, sonuncusu, 25 Ağustos 2007'de Kuruçeşme Arena'da gerçekleşen dört konser verdim. İzleyicilerimle "tekyürek" olduğumuz tarifsiz yürek büyüleri yaşandı. Bu konserlerin olağanüstü atmosferinin, müzik çevrelerinden bazı isimleri rahatsız etmesi sonucu, yeni konserler ve albüm hazırlıklarımda, bana karşı bir engelleme çabasının olduğunu belirtmeliyim. Duyduklarım ve yaşadıklarım bende kalacak şekilde, bu konuyu kapatıyorum. Konserler sürecek. Albümler çıkacak. Yaşıyorum."

(ANKA)