kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Banu Kuday

Astım krizinden bitkisel hayatta

Osman AYDOĞAN ANKARA
Dizilerde seslendirme ve oyunculuk yapan Banu Kuday'ın kalbi, astım krizinden 4 dakika durdu. Beyninde ödem oluşan Kuday solunum cihazına bağlı yaşıyor..
Hayat dolu bir kadındı Banu Kuday. 35 yıllık yaşamına başarılar, mutluluklar, herkesin gıpta ettiği ilgi alanları sığdırmış. Sesi, Türk halkının kulaklarına hiç de yabancı değil. Çeşitli dizilerdeki seslendirmenin yanı sıra "Hatırla Sevgili" başta olmak üzere çok sayıda dizide rol aldı. Motosiklet sürücüsü, otomobil yarışları hakemi, açık deniz ve gece dalışı yapan deneyimli bir dalgıç, ressam, dansçı... Saymakla bitmiyor Kuday'ın yaşamına sığdırdıkları.

BİR MUCİZE GEREK
Yaşama tüm gücüyle sarılan genç kadın, 26 gündür ölüme çok yakın. 10 Ocak günü astım krizi geçirdi. Kriz sırasında dört dakika duran kalbi yeniden çalıştırıldı. Kalbinin dört dakika durması beyninde onarılamaz bir hasara yol açtı. Banu'nun beyninde oluşan ödem bir türlü dağıtılamadı ve beyin ölümü 11 gün sonra gerçekleşti. Doktorlar "Bir mucize gerek" diyor. Kuday, Haydarpaşa GATA Hastanesi'nde 10 Ocak'tan bu yana solunum cihazlarına bağlı, beyin ölümü çoktan gerçekleşti. Ancak baba bir mucize gerçekleşmesini bekliyor, fiş çekilmiyor.

BABASI HÂLÂ UMUTLU
Arkadaşları Sezen Aksu'nun "Ne olur geri dön" şarkısını söylüyor. Kızıyla ilgili yaşamsal kararı vermemek için umutlarını taze tutmaya çalışan baba Alaattin Kuday ise acılar içinde. Kızının arkadaşlarıyla avunmaya çalışan acılı baba, yıllar önce kaybettiği eşi gibi ölümle pençeleşen kızını da kaybetmemek için yalvarıyor: Acılı baba, "Kızım bir uyansan seni ne kadar çok insanın özlemle beklediğini göreceksin. Özledim seni. Hadi dön artık" diye sesleniyor, beyin ölümü gerçekleşen kızına.