kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ebru, Berna ve Erdem annelerinin mezarını ziyaret etti.

Gelinliğe sarılıp gözyaşı döktüler

Ali BALCI SABAH
Davutpaşa'daki maytap faciasında ölen Semra Bakkal'ın çocukları, annelerinin babalarıyla nikâh tazelerken giyeceği gelinliğe sarılarak ağladı..
İstanbul Davutpaşa'da meydana gelen korkunç patlamada hayatını kaybeden Semra Bakkal'ın Eyüp Mezarlığı'ndaki kabrini dün iki kızı ve oğlu ziyaret etti. Annelerinin mezarını çiçeklerle donatan Ebru (14), Berna (12) ve Erdem (10) hem ağladı, hem dualar okudu. Annelerinin mezarını ziyaret ettikten sonra anneannelerinin evine gelen çocukların gözyaşı burada da dinmedi. Annelerinin birkaç gün sonra hapisteki babaları Hikmet Günalan ile yeniden nikâh masasına oturmak için aldığı gelinliğe sarılarak gözyaşı döken çocuklar, yetkililerden yardım istedi. Yedinci sınıf öğrencisi Ebru, babasının haksız yere hapse düştüğünü, annesinin ise birilerinin fazla para kazanma hırsına kurban gittiğini söyleyerek "Valiye, belediye başkanına yalvarıyorum, annemin hesabını sorsunlar" diye konuştu. Gaziosmanpaşa Kaymakamı Ferhat Çağlar da dün Bakkal ailesinin acısını paylaşmak ve onlara yardım elini uzatmak için anneanne Nigar Bakkal'ın evine geldi.

AYAKKABI GÜLÜMSETTİ
Semra Bakkal'ın çocukları, Kaymakam Çağlar'a sıkıntılarını anlattı. Ebru, "Annem ile sizden yardım almak için yırtık ayakkabımla günlerce sıra bekledik. Ama 150 YTL'yi alamadan annemi kaybettik. Şimdi bize 150 YTL'yi verecek misiniz" diye sordu. Kaymakam Çağlar ise devletin tüm imkânlarını çocuklar için seferber edeceğini söyleyerek, Ebru ve kardeşlerine ayakkabı sözü verdi. Kaymakam Çağlar'dan aldıkları haber üzerine gözü yaşlı çocuklar buruk da olsa gülümsedi.