kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İngiltere kara teslim

Yeni Haber
İngiltere yoğun kar yağışının etkisi altına girerken, pek çok ana karayolu kapandı.

BBC, ülkenin büyük bölümünün karla kaplı olduğunu, M66 karayolunun County Durham kesiminde kar yüzünden yolda kalan 130 aracın sürücü ve yolcularının kurtarılarak, bunlara kalacak yer sağlandığını duyurdu. Şiddetli rüzgarın da ülkenin büyük bölümünde etkili olduğu, Scilly adası açıklarındaki bir yük gemisinin fırtına yüzünden yaralanan kaptanının hava yoluyla kurtarılması çabalarına ara verildiği belirtildi.

Uzmanlar rüzgarın hızını kesmesinin ardından hava kurtarma çalışmalarının tekrar başlatılacağını bildirdi.

Karayollarındaki durumun yoğun kar yağışı ve soğuğun ardından bugün çok daha tehlikeli olabileceğine dikkat çeken yetkililer, pek çok yolda buzlanma olduğunu, sürücülerin daha dikkatli davranması ve zorunlu kalmadıkça yola çıkmaması gerektiğini kaydetti.

Meteoroloji uzmanları, başkent Londra'yı da içine alan güneydoğu İngiltere bölgesi hariç, yoğun kar, fırtına ve soğuk havanın önümüzdeki birkaç gün içinde de etkili olmayı sürdüreceğini belirtti.

Hava sıcaklığının İskoçya'nın yüksek bölgelerinde sıfırın altında 10'a kadar düşebileceği, kar kalınlığının ise bazı bölgelerde 20 santimetreye kadar ulaşabileceği ifade edildi.

Aşırı yağış ve rüzgarın etkisiyle zarar gören enerji hatları Kuzey Yorkshire bölgesinde elektrik kesintilerine de yol açtı. Bölgede 3 bin aile geceyi elektriksiz geçirdi.

AA