kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Prens gazeteci olacak iddiası!

Yeni Haber
İngiltere tahtının ikinci sıradaki veliahdı Prens William'ın ordudaki eğitiminin ardından gazetecilik yapacağı öne sürüldü.

The Guardian gazetesi, prensin halen Lincolnshire'daki Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait üste pilotluk eğitimi aldığını hatırlatarak, bu eğitimin önümüzdeki aylarda tamamlanacağını, William'ın daha sonra donanmaya geçeceğini, ardından sivil hayat tecrübesi kazanmak üzere askerlikten ayrılacağını yazdı.

Gazete, William'ın tahta çıkması halinde orduyu, bürokrasiyi ve medya dünyasını tanıması açısından Kraliyet danışmanları tarafından çizilmiş bir yol haritası bulunduğunu, bu çerçevede prensin tahta geçmesi halinde lideri sayılacağı İngiliz Anglikan kilisesinde de vakit geçirmesinin söz konusu olabileceğini duyurdu.

Bir Saray danışmanın "Prensin medya dünyası içinde yer alıp, o dünyayı yakından tanımasının iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum'' sözlerini aktaran gazete, bir başka yetkilinin, "Prens askerliği bütün yönleriyle öğrendi. Şimdi devletin yapısını öğrenmesi gerekiyor'' görüşünü de okuyucularına aktardı.

Devlet alanında prensin büyük olasılıkla Dışişleri Bakanlığında çalışacağını yazan gazete, William'ın görev yapabileceği gazetelerin de Times, Telegraph ya da Guardian olabileceğini öne sürdü.Prensin resmi konutu Clarence House ise haberi ne yalanladı ne de doğruladı, sadece henüz bir karar verilmediğini açıkladı.

AA