kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Zararsız ile Demirağ arasındaki tartışma bürokratların yanında oldu.

Demirağ: Teftişi nasıl kapatırsınız? Zararsız: Konuşmayın, çıkın dışarı!

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Teftiş kurullarının kapatılmasını öngören yasa değişikliklerinde ilk gerginlik Gümrük'te yaşandı. Gümrük Müsteşarı Zararsız'la Teftiş Kurulu Başkanı Demirağ, bürokratların yanında tartıştı..
Kamu yönetimi reformu kapsamında gündeme getirilen "teftiş kurullarının" kapatılması ve denetimin yeniden yapılandırılması operasyonunda ilk büyük patlama Gümrük Müsteşarlığı'nda yaşandı. Gümrük Müsteşarı Emin Zararsız ile Teftiş Kurulu Başkanı Erdener Demirağ bürokratların gözü önünde sert bir dille tartıştı. Müsteşarın toplantıdan çıkarmak istediği Demirağ, salonu terk etmedi ve "Yapılmak istenen düzenleme karanlık emelleri olanlara yarar" dedi.

TUTANAK TUTULDU
Müsteşar Zararsız, Gümrük Teşkilatı'nı yeniden düzenleyen tasarı taslağını önceki gün kurum bürokratları ile değerlendirmek istedi. Taslakta, Rehberlik ve Denetim Genel Müdürlüğü kurulduğu, Gümrük Teftiş Kurulu'nun, Gümrük Kontrolörleri ile birleştirilip müfettişlerin denetçi veya uzman haline getirildiği, bazı kadroların şahsa bağlı kadro olarak değiştirildiği, yeni kadrolar açıldığı görüldü. Bu modele en sert tepkiyi Teftiş Kurulu Başkanı Demirağ gösterdi. Teftiş Kurulu'nun kapatılması tartışması, Zararsız ile Demirağ'ı karşı karşıya getirdi ve toplantı bir süre sonra seslerin hayli yükseldiği boyuta ulaştı. Sert geçen konuşmanın ardından, Teftiş Kurulu Başkanı Demirağ salondan ayrılırken Müsteşar Zararsız bir tutanak tuttu.