kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türklerin lüks tutkusu Bentley'e rekor kırdırdı

28.01.2008
Lüks otomobil markası Bentley, geçen yıl 10 bin 14 adet satışla tarihi rekor kırdı. Türkiye gibi yeni girilen pazarlarda elde edilen başarı satış rekoru getirdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Türklerin lüks tutkusu Bentley'e rekor kırdırdı
ABD'de geçen yılın ortasında başlayan mortgage krizi, lüks tüketim harcamalarını da olumsuz etkiledi. Böylece daha önce krizlerden ve dalgalanmalardan hiç etkilenmeyen lüks tüketim ilk kez gerilemeye başladı. Ancak, lüks tüketim harcamaları içinde neredeyse tek etkilenmeyen lüks otomobiller oldu. Lüks segment içinde öne çıkan markalardan biri olan Bentley geçen yıl ilk kez 10 bin 14 adetlik satış hacmine ulaşarak tarihi bir rekor kırdı. Türkiye'de hedeflerini tutturan marka, dünya çapındaki satış hacminde de yüzde 7'lik bir büyüme kaydetti.

HEDEF 25 ADET
Bu başarıda Bentley'in Türkiye gibi yeni girdiği pazarlar etkili oldu. Doğuş Otomotiv'in satış ve satış sonrası hizmetlerini sunduğu İngiliz otomobil markası Bentley otomobilleri Türkiye'de 19 adet satıldı. Yeni pazar olan Çin'de satış rakamı 38 olan Bentley'den Kore'de ise piyasaya girişin ilk yılında 100 adet satıldı. Üç ülkedeki satışlarla Bentley, yeni bir rekora imza attı. Bentley, Türkiye'de bu satış rakamı ile lüks otomobil segmentinde yüzde 8.'lük pazar payına ulaştı. İlk yıl olmasına rağmen birçok Avrupa ülkesinden daha yüksek bir başarı elde etmiş oldu. Doğuş Otomotiv, bu yıl 25, 2009 yılında da 0 adet Bentley satışı hedefliyor. Bentley, Asya Pasifik pazarında yüzde 18, Çin'de ise yüzde 9 büyüme sağladı. Diğer pazarlarda elde edilen artışlar ise; İngiltere'de yüzde 7, Kuzey Amerika'da yüzde 4 ve Avrupa'da yüzde 7 oldu. İngiltere'de toplamda 2 bin 79 araç satılırken Kuzey Amerika'da bu rakam 4 bin 196 oldu. Avrupa Kıtası'nda ise 2 bin 166 adet Bentley satıldı. Bentley'in elde ettiği satış rakamlarında Arnage ve Continental gruplarındaki büyümenin de etkisi var. Azure Convertible'nin piyasaya sürülmesi sayesinde, satışlar Arnage çizgisinde yüzde 44 arttı.

Satışlar tüm dünyada artıyor

İngiltere'de 2 bin 79 adet satıldı. Kuzey Amerika satışları 4 bin 196 adete yükseldi. Avrupa kıtası satışları ise 2 bin 166 adet olarak gerçekleşti.