kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Ercan'a direkt uçuş olmalı"

Cenk MUTLUYAKALI / LEFKOŞA
Eski Almanya Başbakanı Schröder, Soyer'in davetlisi olarak KKTC'de... Heyetler arasında yapılan mini zirveden yeni yatırımlar çıktı..
İLİŞKİLİ HABERLER
"Ercan'a direkt uçuş olmalı"
Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer'in davetlisi olarak dün KKTC'ye geldi. Eski Başbakan Schröder'e bir grup işadamı, Sosyal Demokrat Parti milletvekili ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Gerd Andrechs ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Cüneyd Zapsu da eşlik ediyor. Alman ve KKTC heyetleri arasında yapılan ilk gün görüşmeleri sonunda Alman tarafı KKTC'ye turizm, ulaştırma ve enerji alanlarında yatırım yapılacağı sinyali verdi.

ZAPSU'YA TEŞEKKÜR
Schröder havalimanında yaptığı açıklamada, Avrupa'nın birlikteliğe ihtiyacı olduğunu dile getirerek, Avrupa'nın bölünmüş bir Ada'ya ihtiyacı olmadığını söyledi. Eski Başbakan, ziyaretinden dolayı Rum lider Papadopulos'un üzüntü duyduğunun hatırlatılması üzerine, "Onun üzüntüsünü kesinlikle anlamıyorum. Ben buraya davetli olarak geldim" diye konuştu. Schröder başka bir soru üzerine," Almanya'dan Ercan'a da direkt uçuş olmalı" dedi. Soyer de, ne AB'nin, ne de BM'nin KKTC'deki limanlara dönük bir ambargosu olduğunu, Ercan Havaalanı'nın da uluslararası her türlü uçuşa açık bir havaalanı olduğunu vurguladı. Soyer de Schröder'i ağırlamaktan onur duyduğunu söyledi, ziyaretin organizasyonunu yapan Zapsu'ya teşekkür etti.