kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan: Sen ne anlarsın o işlerden

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi'nin İstanbul'daki yeni dönem açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP Lideri Deniz Baykal'a yüklendi.

Baykal'ın "Türban nasıl dinin temel şartı haline gelmiştir. Yeni bir peygamber mi gelmiştir" şeklindeki sözlerine Erdoğan, "Sen ne anlarsın o işlerden. Bırak da Diyanet konuşsun. Senin işin mi o. Bu ülkenin Diyanet İşleri Başkanlığı var. Sen peygamberin gelip gelmediğini daha öğrenmedin mi?" karşılığını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi'nin İstanbul'daki yeni döneminin açılış töreninde başta türban olmak üzere gündemin konularına ilişkin açıklamalar yapıtı. Erdoğan konuşmasında, CHP Lideri Deniz Baykal'a sert çıktı.

AKP ve MHP'nin türban konusundaki işbirliğini eleştiren Baykal'ın, "Türban nasıl dinin temel şartı haline gelmiştir. Yeni bir peygamber mi gelmiştir" şeklindeki sözlerine Erdoğan, şöyle yanıtladı:

"Sen ne anlarsın o işlerden. Bırak da Diyanet konuşsun. Senin işin mi o... Bu ülkenin Diyanet İşleri Başkanlığı var. Sen peygamberin gelip gelmediğini daha öğrenmedin mi?."

Erdoğan, "Baykal hala dersini almadı, Türkiye'nin geriliminden birşey kazanacağını düşünüyor" ifadesini kullandı.

Erdoğan, her seçimde oylarının yükselmesinin gerekçesinin halkın istediklerini yapmaları, halkın da bunu anlaması olduğunu söyledi.

900 BELEDİYE BELDE OLACAK, BÜYÜKLER BÖLÜNECEK


Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nüfusu bin 500'ün altında olara belediyelerin, beldeye dönüştürüleceğini bildirdi. Erdoğan, İstanbul'da nüfusu yüksek olan ilçelerin de ikiye bölündüğünü hatırlatırken, yerel yönetimde yeniden yapılanmadan 1 milyon 300 bin kişinin etkileneceğini söyledi. Erdoğan, yapılan çalışmanın söz konusu yerlere yatırım hizmet götürülmesi amaçlı olduğunu bildirdi.

AKP'nin 22 Temmuz seçimlerindeki başarısını 2009 yılı mahalli seçimlerinde de artırarak sürdürmek için kurduğu Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi'nin açılışına katılan Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerdeki hizmetin tam olarak verilmesi amacıyla yeni bir oluşum başlattıklarını bildirdi.

HİZMET GÖTÜRÜLEMEYEN BELEDİYELERE HİZMET GİTSİN

Erdoğan, 900'e yakın belediyeyi, belediye olmaktan çıkardıklarını anlatırken, "Nüfusu bin 500'ün altında olan yerler belediye olmuş. Bunların arasında rant amaçlı olan yerler de var. Bazı yerler de var ki; bunların da nüfusları çok yüksek. Buraları da beldeden ilçeye çıkarıyoruz. Bazı çok büyük ilçeler var ki bu ilçeleri bölmek sureti ile hizmeti hızlandırmak amacıyla yeni ilçeler kuracağız" dedi.

Söz konusu düzenlemenin bir milyon 300 bin kişiyi kapsayan bir alanda gerçekleşeceğini belirten Başbakan Erdoğan, "Bunu da süratle bitirme kararlılığı içindeyiz. Türkiye daha güçlü hale gelsin ve hizmet götürülemeyen belediyelere hizmet gitsin" dedi. Erdoğan, ilk kademe belediyesi olan bazı beldelerin de ilçeye dönüştürüleceğini bildirdi.

BURADA SİYASİ RANT DÜŞÜNÜLEMEZ

Erdoğan, yapılan çalışmanın medyada 'AKP'nin CHP'nin kalelerini yok etmesi amaçlı' olduğu yönünde yer aldığına işaret ederek, "Bir tane çok satan gazete AK Parti, Halk Partili bir belediyeyi böldü, yeni çalışma yapıyor dedi. Diğer yeri de almayı planlıyor dediler. İnsaf denilen bir şey yok yahu. Ne yapıldığın ne yapılmaya çalışıldığını görmüyorlar" dedi.

Belde haline getirilecek 900'e yakın belediyenin yüzde 56'sının AKP'li belediyelerden oluştuğuna işaret eden Erdoğan, "Bunu niye yapıyoruz? Ülkemizin geleceği milletimizde yatıyor onun için. Bunların hepsi borç batağının içerisinde, yanlarında mimar, mühendis çalıştırmıyor, plan program yok. Rant olan yerler ve birçok dedikodu olan yerler, korkunç plansız yapıldı. Belediyecilik yapacaksak, modern düşünüyorsak bunu yapmak zorundayız. Burada siyasi rant düşünülemez. Bu dersleri, bu akademiyi bunun için kurduk" diye konuştu.

(ANKA)