kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Britney'nin serveti babasına

Yeni Haber
ABD'nin Los Angeles kenti mahkemesi, bir psikiyatrik hastaneye yatırılan ünlü pop yıldızı Britney Spears'ın servetinin ve mülklerinin kontrolünü, geçici bir süre için, babası James Spears'a verdi.

Mahkemenin, ünlü yıldızın babası ile avukat Andrew Wallet'ın vasi teyin edildiği yönündeki kararının açıklamasının ardından, James Spears'ın göz yaşlarına boğulduğu gözlendi. Duruşmada ünlü pop yıldızının annesi Blair Spears da avukatları Blair Berk ile birlikte hazır bulundu.

Mahkemenin, Spears'ın kendi işlerini yürütebilecek durumda olmaması gerekçesiyle aldığı kararda ayrıca ünlü yıldızın yardımcısı ve arkadaşı Sam Lutfi'nin pop yıldızının yakınına gitmesi yasaklandı.

Mahkeme komisyonu üyesi Reva Goetz, Spears'ın servetinin kontrolü hakkındaki kararın 4 Şubat tarihine kadar geçerli olduğunu ve bu tarihte yeni bir duruşmanın yapılacağını açıkladı. Alınan kararla ünlü pop yıldızının babası James Spears, kızının ziyaretçilerine kısıtlama getirme ve ünlü yıldızın tüm tıbbi kayıtlarına ulaşma yetkilerine sahip olduğunu belirten Goetz, ünlü yıldızın avukatıyla, kendi tıbbi kayıtları hakkında görüşmede bulunmak istemesi durumunda ise babasına, söz konusu tıbbi kayıtları Spears'a bırakmama zorunluluğu getirildiğini kaydetti.

Mahkeme kararına göre Spears'ın babasının, ünlü yıldızın kredi kartları da dahil olmak üzere tüm nakit servetinin güvenliğini sağlamasına onay verdiğini söyleyen Goetz, Spears'ın mülklerinin idaresinin de babasına bırakılmasını ''gerekli ve uygun'' olarak nitelendirdi.