kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Yüzme dersine girmem' davası

ZEYNEP ERDOĞAN
Almanya'da dini inançları gereği seçmeli yüzme dersine girmek istemeyen Türk kızı okul tarafından zorlanınca ailesi okula dava açtı..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Yüzme dersine girmem' davası
Dünyanın birçok yerinde dini özgürlükler tartışılıyor. Şimdi bu tartışmalar Almanya'ya taşındı... Türk nüfusun yoğun olarak yaşadığı Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde seçmeli yüzme dersine dini inançları gereği katılmak istemeyen 12 yaşındaki Türk kızı okulu aleyhine dava açtı... Alexander Von Humboldt Lisesi'nde eğitim gören ve ismi açıklanmayan Türk kızı okul müdürünün değişmesinden sonra zorla derse sokulmak istendi. Ailenin tüm uzlaşı çabalarını Müdür Sabine Ernst cevapsız bıraktı. Çözüme ulaşamayan aile çareyi dava açmakta buldu. Konuyla ilgili olarak olayın yaşandığı Remscheid Belediyesi'nin Göçmenler Kurulu Türk temsilcisi Nevzat Akbulut SABAH'a konuştu:

YABANCI DÜŞMANLIĞI
*
Yüzme dersi, okul yönetmeliğinde de yazılı olduğu gibi "dini ve hastalık" nedenlerinden dolayı derse katılmama hakkını okul müdürü elinden alıyor.

* Bu tamamen yabancılara karşı olan bir harekettir. Biz hukuka güveniyoruz, bu olayın kısa zamanda çözümlenmesini bekliyoruz.

* Biz bu konuyu Remscheid Belediye toplantısında tartışırken Hıristiyan Demokratlardan Eğitim, Kültür ve Spor Şube Müdürü Dr. Christian Henkelmann "Bu durumdan memnun olmayan toplar bavulunu Anadolu'ya geri döner" yorumu yaptı. Bunun Türk halkına yapılan bir hakaret olduğunu söyledi. Henkelmann, "Yüzme dersine girmemek sinsice bir İslamlaşmadır" diye konuştu.