kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

5 haberde sağlık turu

DIŞ HABERLER
Kaşınmak olumsuz fikirleri siliyor
Amerika'nın Wake Forest Üniversitesi bilim adamları, kaşınmanın beyinde kötü düşüncelerin silinmesini sağladığını ortaya koydu. Araştırmaya liderlik eden Dr. Gil Yosipovitch "Araştırmamızda, kaşınmanın beynin kötü düşüncelerden arınması için bir rahatlama yolu olduğunu gördük" dedi. Araştırma, 13 deneğin bacaklarındaki kaşınmaların beyin aktivitelerine etkisi incelenerek yapıldı.

Kısırlık ilacı kansere umut olabilir
Amerikan ve Singapurlu bilim adamlarının ortak çalışmasında, kanserin keşfedilmesinde rol oynayan P53 isimli genin kadınlarda kısırlık konusundaki anahtar genle aynı olduğu ortaya çıktı. Nature dergisinde yayınlanan habere göre, kanser ve kısırlık tedavisinde aynı ilacın kullanılabilmesi da yakın bir gelecekte gündeme gelebilir.

Asitli içecekler alkolden bile zararlı
Amerika ve Kanadalı bilim adamlarının yaptığı araştırmada, şeker ve asitli içecekler ile katkı maddeleri bulunan meyve sularının insan sağlığına alkolden daha zararlı olduğu görüldü. 40 yaş üstü 46 bin kişinin sağlık kayıtları incelenerek yapılan araştırma, bu etkinin özellikle gut hastalığında görüldüğü anlaşıldı.

Yapay katkılı gıdalar hiperaktif yapıyor
İNGİLTERE'DE milletvekilleri, çocuklarda hiperaktiviteye yol açtığı gerekçesiyle yapay gıda katkı maddelerine yasak getirilmesi için teklif hazırlığında. İngiliz Daily Mail gazetesi de bu konuda bir kampanya başlatırken, ABD ve İskandinav ülkelerinde, şeker ve içeceklerde özellikle renk veren yapay malzemelerin yasaklanması için çalışmalar yapılıyor.

Dizi bükerek ağırlık kaldırmak yararsız
Bir ağırlığı yerden kaldırırken belin incinmemesi için sırtı düz tutup dizleri bükerek eğilmenin, yarar sağlamadığı açıklandı. Finlandiya'da 18 bin kişi üzerinde yapılan 11 ayrı araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Dr. Jos Verbeek, hiçbir tekniğin ağır yük kaldırırken bel ağrısını önleyemeyeceğini savundu.