kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Romanya'da rekor ikramiye bir Türk'e

CHA
12.5 milyon Euro ile Romanya tarihinin en büyük ikramiyesi, Türk işadamı Ali Arslan'a çıktı. Lotoyu, Arslan'ın Romen eşi oynadı..
Romanya tarihinin en yüksek ikramiyesi olan 12.5 milyon Euro, 17 yıldır Romanya'da ticaret yapan Türk işadamı Ali Arslan'a çıktı. Sayısal lotoyu, Ali Arslan'ın Romen eşinin oynadığı öğrenildi.

ROMANYA'YA YATIRIM YAPACAK
Haftalardır devrederek 12.5 milyon Euro'ya ulaşan sayısal loto ikramiyesi pazar akşamı sahibini bulmuştu. Ancak günlerdir ortaya çıkmayan ve kamuoyunun merakla beklediği talihli nihayet ortaya çıkarak çekini aldı. Kendisi yurtdışında olduğu için eşinin oynadığı lotoya ikramiyenin isabet ettiğini belirten Arslan, vergileri ödedikten sonra eline geçen 9.3 milyon Euro ile yatırım yapmayı planlıyor. "Romanya'yı seviyorum. Elime geçen parayla yatırım yapıp insanlara iş imkânı sağlayacağım" diyen 38 yaşındaki girişimci, toptan gıda ticareti ile uğraşıyor. 17 yıldır Romanya'da ticaret yapan Arslan, aynı zamanda Romen vatandaşı. Romanya'da sayısal lotodan çıkan en büyük ikramiye 7.8 milyon Euro ile geçen yılın ağustos ayında Calaraşi ilinde polis memurluğu yapan 24 yaşındaki Stelian Ogica'ya çıkmıştı.