kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül Katar'a gidecek

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 5-7 Şubat tarihleri arasında Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani'nin davetlisi olarak Katar'a resmi ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün Katar Emiri ile yapacağı görüşmelerde ikili konular, bölgesel ve uluslararası meselelerin ele alınacağı bildirildi.

Bu çerçevede, ikili ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, enerji alanında işbirliği, Türkiye'nin Körfez İşbirliği Konseyi ile ilişkilerinin de ele alınacağı ifade edilen açıklamada, Orta Doğu barış süreci, Filistin, Lübnan ve Irak'taki durum, terörizmle mücadelede uluslararası alanda sürdürülen işbirliği dahil çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunulacağı kaydedildi.

Açıklamada, ziyaretin Katar Devleti Emiri Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani'nin 25-26 Aralık 2001 tarihlerinde Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında iki ülke arasında siyasi ve ekonomik alanlarda hızla aşama kaydeden ilişkilerin gözden geçirilmesine imkan sağlayacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaret vesilesiyle üst düzey Katarlı yetkilileri kabul etmesinin de öngörüldüğü kaydedilen açıklamada, ayrıca onay işlemleri tamamlanan Türkiye Cumhuriyeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşma'nın onay belgelerinin teati edilmesi suretiyle yürürlüğe girmesinin sağlanacağı bildirildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Türk-Katar İş Konseyi'nin kuruluşu vesilesiyle düzenlenecek toplantıya da katılacağı belirtildi.

AA