kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Prof. Dr. Atilla Yayla

Özgürlük için türban serbest kalmalı

Aralarında Prof. Atilla Yayla, Prof. Eser Karakaş ve Prof. Mümtaz'er Türköne gibi isimlerin bulunduğu 600'ü aşkın akademisyen türbanın üniversitede serbest bırakılması için bildiri yayımladı..
Üniversitelerarası Kurul üyelerinin türban serbestisinin laikliğe tehdit olduğu uyarısını yaptığı gün çeşitli üniversitelerden 600'ü aşkın akademisyen, üniversitelerde kılıkkıyafetin serbest bırakılmasını destekleyen bir bildiri yayınladı. ''Öğretim üyelerinden üniversitede özgürlük bildirisi'' başlıklı metne imza veren öğretim üyeleri arasında Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Levent Köker, Selçuk Üniversitesi'nden Doç. Dr. Şaban Çalış, Bilgi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Nesin, Bilkent Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ümit Cizre, ODTÜ'den Prof.Dr. Elisabeth Özdalga, Bahçeşehir Üniversitesi'nden Prof. Dr. Eser Karakaş, Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Naci Bostancı, Prof. Dr. Mümtazer Türköne ile Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Atilla Yayla da yer alıyor.

NEDEN 'EVET'
Bildiride şu ifadelere yer verildi: ''Öğretim üyeleri olarak, bizler, kılık kıyafet konusunda yıllardır uygulanan politikaları ve son günlerde yapılan tartışmaları yakından ve kaygıyla izliyoruz. Üniversitelerin düşünce, ifade, din ve inanç özgürlükleri ile eğitim ve öğretim gibi en temel insan hakları karşısında yasakçı değil, özgürlükçü bir tavır alması gerektiğini düşünüyoruz. İstisnasız her demokratik ülkede olduğu gibi, üniversitelerimizde de kılık kıyafet serbestliğinin hiçbir din, inanç, düşünce, ırk, grup ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın bütün öğrencilere tanınması gerektiğine inanıyor, aksi yöndeki tüm düzenleme ve uygulamalara bir an önce son verilmesini talep ediyoruz.''
Haberin fotoğrafları