kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Doğu'da 1156 köy yolu kapalı

Yeni Haber
Yurtta etkili olan soğuk hava ve kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oluyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde 1156 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.Alınan bilgiye göre, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Erzincan-Tunceli, Ardahan-Şavşat ve Muş-Kulp kara yollarının açılması için ekipler çalışmalarına devam ediyor.

Erzurum'da 327, Erzincan'da 293, Tunceli'de 195, Muş'ta 90, Iğdır'da 66 ve Ardahan'da 8 olmak üzere toplam 979 köyle ulaşım sağlanamıyor.Van, Hakkari ve Ağrı'da bir hafta önce etkili olan kar yağışından sonra kapanan 806 köy yolundan 629'u, karla mücadele ekiplerinin çalışması sonucu ulaşıma açıldı.

İl Özel İdaresi yetkilileri, kar yağışı ve tipinin etkisiyle Van'da 82, Hakkari'de 45, Ağrı'da da 50 köyle halen ulaşım sağlanamadığını, kapalı
yolları ulaşıma açmak için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirttiler.

SİVAS

Sivas Valiliği Kriz Merkezi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde 705 köy yolu ulaşıma kapandı.Kapalı köy yollarının açılması için Özel İdare Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.Olumsuz hava koşulları nedeniyle 44 köye elektrik verilemiyor, 103 yerleşim birimiyle de haberleşme sağlanamıyor.

Kenti çevre illere bağlayan kara yollarında herhangi bir sorun bulunmuyor. Karayolları ekipleri, ana yolların ulaşıma açık kalması için yoğun çaba sarf ediyor.Bazı il ve devlet yollarının ise ulaşıma kapalı olduğunu belirten yetkililer, bu yolların açılması için de ekiplerin çalışmalara devam ettiğini kaydettiler.

AA