kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Milyonerlerden biri daha para ödülünü aldı

Yeni Haber
Milli Piyangonun yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye kazanan 4 talihliden 2'si aradan 10 gün geçmesine rağmen hala ikramiyesini almadı...
Yılbaşı milyonerlerinin 10 günlük kaybı 65 bin 510 YTL'ye ulaşırken, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Recep Biçer, ''Talihlilerimizin herhalde paraya ihtiyacı yok'' diye espri yaptı. Büyük ikramiyenin 25 milyon YTL olduğu yılbaşı özel çekilişinde, çeyrek bilete isabet ederek, dörde bölünen büyük ikramiye İstanbul'da 2, Gaziantep ve Mersin'de de birer kişiye 6 milyon 250 bin YTL kazandırdı.İstanbul'daki talihlilerden biri, 3 Ocak'ta, banka kanalıyla ikramiyesini tahsil ederken, diğer bir talihli de dün genel merkeze gelerek para ödülünü aldı. 2 talihli ise bugüne kadar ortaya çıkmadı.

SAKARYALI TALİHLİ İKRAMİYESİNİ ALDI

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü Sakarya Şube Müdürü Kenan Akman, yılbaşı çekilişinde çeyrek biletine büyük ikramiye isabet eden Sakaryalı talihlinin parasını aldığını söyledi.

Akman, isminin açıklanmasını istemeyen talihlinin, ikramiyesini genel merkezden aldığını belirterek, şunları ifade etti: ''İsminin açıklanmasını istemeyen talihli, genel merkezden para ödülünü aldı. Duyduğuma göre büyük ikramiyeyi kazanan kişi Pamukova'da ikamet eden eski bir banka emeklisiymiş. Söz konusu talihli bize hiçbir başvuruda bulunmadı. Zaten biz şube olarak 1 milyon YTL'ye kadar ödeme yapabiliyoruz. 1 milyon YTL'nin üzerindeki ödemeleri genel merkezimiz yapıyor. Sakarya gerçekten de oldukça şanslı bir il.''

PİYANGOCULAR DA ŞAŞKIN

Büyük ikramiye talihlilerinin bu kadar uzun sürede ikramiyelerini almaması, Milli Piyangocuları da şaşkına çevirdi.

Talihlilerden en fazla birinin ikramiyesini geç aldığı dönemler görüldüğünü, ancak ilk defa 4 talihliden 2'sinin belli olmadığı bir süreç yaşandığını kaydeden Milli Piyango yetkilileri, bu durumun sahte talihlilerin ortaya çıkmasına yol açabileceği uyarısında bulunuyor. Yetkililer, daha önce Yozgat'ta kendisini büyük ikramiye talihlisi olarak tanıtan kişiyi de buna örnek gösteriyor. Bu arada büyük ikramiyenin sürekli olarak çeyrek bilete çıktığı 2002 yılından bu yana talihliler, ikramiyelerini şu tarihler itibariyle aldılar:

-2002 çekilişi: 2 Ocak (3), 3 Ocak (1)
-2003 çekilişi: 2 Ocak (2), 5 Ocak (1), 7 Ocak (1)
-2004 çekilişi: 4 Ocak (1), 6 Ocak (3)
-2005 çekilişi: 2 Ocak (1), 3 Ocak (3)
-2006 çekilişi: 4 Ocak (1), 5 Ocak (2), 8 ocak (1)
-2007 çekilişi: 3 Ocak (1)

KAYIP BÜYÜYOR

Öte yandan Milli Piyangoda büyük ikramiye kazanan talihlilerin henüz çeklerini almaması nedeniyle uğradıkları toplam kayıp 65 bin 510 YTL'yi buldu.

1 yıllık mevduata verilen faize göre yapılan hesaplama çerçevesinde, 1 Ocak'ın resmi tatil olması nedeniyle tahsilat yapılamayacağı dikkate alındığında, takip eden 10 günlük sürede, her talihli 21 bin 837 bin YTL faiz gelirinden oldu. Pazartesi gününe kadar bu tutar, toplamda 78 bin 612 YTL'ye, her talihli için de 26 bin 204 YTL'ye ulaşacak.

GENEL MÜDÜRDEN UYARI

Bu arada 2 talihlinin henüz ikramiyelerini almamasına, ''Talihlilerimizin herhalde paraya ihtiyaçları yok'' şeklinde esprili bir yaklaşım gösteren Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Recep Biçer, yılbaşı çekilişi için bilet alanları, listelere yeniden bakmaları konusunda da uyardı.

Biçer, A.A muhabirine, İdarenin, büyük ikramiyeleri, talihlilerine biran önce ödemek istediğini, ancak şu ana kadar idareye sadece 2 kişinin başvurduğunu vurguladı. Recep Biçer, ''Bu şartlarda ikramiye kazananların listelere doğru dürüst
bakmadıkları için büyük ikramiye kazandıklarını bilmediklerini düşünüyoruz. Bu nedenle yılbaşı bileti alanlar ve biletlerini muhafaza edenler, listeleri tekrar kontrol etsinler. Milli Piyangonun internet sitesine de girerek, ikramiye kazanıp, kazanmadıklarına ilişkin sorgulamada bulunabilirler. Bizim, talihlilerimizi beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok'' dedi.