kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Vajinal botoks öncesi psikolojik destek şart

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
Botoks, vajina kaslarını geçici olarak felç eder ve böylelikle vajinismusun engellediği cinsel birleşme sağlanabilir. Ancak kadının cinsel birleşmeye karşı bilinçdışı direncinde değişiklik olmaz..
Vajinal botoks yaptırmak sağlıklı mı? Birleşme sırasında kasılmaları önler mi? Ya da cinsel hayatı olumsuz etkiler mi? D.K./İzmir

Vajina ve çevresine kontrollü botoks enjeksiyonu yapılarak vajinismus kasılmalarının önüne geçilebildiğinin iddia edildiği bu tedavi yöntemi henüz gelişim aşamasındadır. Bilindiği gibi botoks bir mikrobun ürettiği ve kaslarda geçici felce yol açan bir maddedir. Daha çok plastik cerrahide; alın, yüz kırışıklıkları ve kaş düşmesi gibi değişik durumlarda kullanılır.

DİRENCİ ETKİLEMEZ
Mantık olarak botoks vajina kaslarını geçici olarak felç eder ve böylelikle cinsel birleşme sağlanabilir. Ama kadının cinsel birleşmeye karşı bilinçdışı direnci olduğu gibi kalır. Bu durumda, botoksun felç edici etkisine rağmen vajinismus devam edebilir. Bu tedavi çok yeni bir yaklaşım olduğu için uygulama öncesi mutlaka psikolojik ve jinekolojik değerlendirme yapılmasını tavsiye ediyorum.

Cinsellikle ilgili sormaya çekindiğiniz soruları bana yazın. İsminizi belirtmenize gerek yok. Ancak yaşadığınız şehri yazarsanız, sorunlarınızı değerlendirmem kolaylaşır. Rumuzlu soruları saglikliseks@sabah.com.tr' adresine gönderebilirsiniz. Cinsel Terapist Dr. Cem Keçe