kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İsrail'den Hamas'a füze saldırısı

AA
Yeni Haber
İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin güney kesimlerindeki Han Yunus'taki füze saldırısında Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın 2 mensubu öldü, 6 kişi yaralandı.

Görgü tanıkları, uçaklardan, en az 3 füze atıldığını belirtti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'na bağlı Acil Servis ve Ambulans Hizmetleri Genel Müdürü Muaviye Hasaneyn, Mansur Albreym ve Ayid Ebu Abid adlı El Kassam Tugayları üyelerinin öldüğünü doğruladı.

Cesetlerin, doğrudan üzerlerine atılan füzenin etkisiyle, Han Yunus'taki En Nasır hastanesine parça parça getirildikleri ve büyük ölçüde yanmış oldukları belirtildi. Ölenlerin her ikisinin de 20'li yaşlarda oldukları kaydedildi. Yaralananlardan birinin durumunun ciddi olduğu bildirildi.

İsrail ordusu da saldırıyı doğruladı. İsrail ordu sözcüsü, Gazze Şeridi'nin güneyinde Hamas örgütünün mevzilerine hava saldırısı düzenlendiğini, saldırının, Necef'in batısındaki toplumlara yönelik devam eden havan mermilerine karşı olduğunu belirtti. Ordu sözcüsü, 1 Ocak'tan bu yana Filistinlilerin 215 roket ve havan mermisi saldırısı düzenlediğini de kaydetti.

Sözcünün açıklamasında, ordunun, İsrail toplumlarına (Gazze'den) saldırılar devam ettiği sürece, Hamas terör örgütünü hedef almayı sürdüreceği de vurgulandı.