kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

MÜSİAD’dan Merkez Bankası'nın taşınmasına destek

Yeni Haber
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Bolat, önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Eylem Planı"nına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Eylem planındaki teşhis ve hedefler isabetli ancak asıl önemlisi tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesi" dedi.

Bolat, yaptığı yazılı açıklamada, eylem planının ekonomik istikrar ortamını işletmelerin rekabetçi yapısını artıracak reform ve tedbirlerle pekiştirilmesi gerektiğini söyledi. Bolat, "Biz bunların bir an önce yerine getirilmesini bekliyoruz. Bu vaatlerin kağıt üzerinde kalmaması için hedeflerin üç aylık dönemler zarfında kontrol edilmesini öneriyoruz" dedi.

SİGORTA PRİMLERİNDEKİ DÜŞÜŞ 2008'DE UYGULANMALI"

MÜSİAD olarak 60. Hükümet'in yol haritası niteliğindeki eylem planını gerçekçi ve uygulanabilir bir metin olarak gördüklerini vurgulayan Bolat, eylem planında esas önceliğin "işletmeler üzerindeki girdi maliyetleri yükünü azaltacak kamu, mevzuat ve bürokrasi yüklerini ortadan kaldıracak rekabetçi şartların oluşturulması" olması gerektiğini kaydetti.
Bolat, bu çerçevede sigorta primlerinde işverenler üzerindeki yükün 5 puan düşürülmesi taahhüdünün de 2008 yılı içinde yerine getirilmesi gerektiğine işaret etti.

MERKEZ BANKASI'NIN İSTANBUL'A TAŞINMASINA DESTEK

Bolat, kamu bankalarının özelleştirmesinde halka arz yönteminin tercih edilmesi gerektiğini, Ziraat Bankası'nın ise devletin elinde kalması, böylece piyasayı ve rekabet şartlarını bozmadan esnafa, köylüye ve çiftçiye destek vermek üzere kullanılması gerektiğinin altını çizdi. Kamu bankaları ve Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması kararına da değinen Bolat, "İstanbul'un uluslararası finans merkezi olma konusundaki çalışmaları da destekliyoruz" dedi.

(ANKA)