kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Cep'ten fuhuş çetesine baskın

Yeni Haber
İstanbul polisi tarafından Büyükçekmece'de düzenlenen bir operasyonda yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı iddia edilen 1'i kadın toplam 4 kişi gözaltına alındı. Zanlıların yurt dışından yasal işlerde çalışma vadiyle getirdikleri kadınları, fotoğraflarını müşterilerinin cep telefonuna mesajla göndererek 2'şer bin dolara sattığı ileri sürüldü.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekipleri, Büyükçekmece'de 4 kişilik bir suç çetesi tarafından insan kaçakçılığı yaptığı istihbaratını aldı. Araştırmayı derinleştiren polis, çetenin lideri olduğu ileri sürülen Gülümser D. isimli kadınla temas kurdu. Kendisinden iki kadın istenilen Gülümser D.'nin, müşteri gibi davranan polise cep telefonu mesajıyla 3 kadının fotoğrafını gönderdiği ve ikisini seçmelerini istediği ileri sürüldü.

İkisinin isminin bildirilmesinden sonra Moldova uyruklu N.Z.(20) ile Fas uyruklu A.A.(23)'yı buluşma yerine getiren Gülümser D.'ye kadın başı 2 bin dolar olmak üzere toplam 4 bin dolar verdi. Polis ekipleri alışveriş biter bitmez, seri numaraları daha önceden alınan 4 bin dolar ile birlikte Gülümser D., Cuma İ., Hanifi T. ve Mustafa B.'yi yakaladı.
Zanlılardan Cuma İ.'nin iyi derecede Arapça bildiği, bu sayede internette tanıştığı kadınlara gazino sahibi olduğunu söylediği ve kendilerine iş bulabileceğini söyleyerek Türkiye'ye davet ettiği iddia edildi. Getirilen kadınların ulaşım işlerini otomobili olan Hanifi T.'nin yaptığı, Mustafa B.'nin ise kadınların başlarında bekleyerek kaçmalarına engel olduğu ileri sürüldü.

Operasyon sırasında N.Z. ile A.A.'nın yanı sıra 4 gün önce Türkiye'ye gelen H.A. isimli Fas uyruklu bir kadının daha kurtarıldığı öğrenildi. Kadınlardan A.A.'nın gazinoda dansözlük yapmak için Türkiye'ye geldiği ileri sürülürken, Gülümser D. ile diğer üç zanlı hakkında suç işlemek için örgüt kurmak ve uluslararası insan kaçakçılığı yapmak suçlarından işlem yapıldığı iddia edildi. Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 4 zanlı, adliyeye sevk edilirken mağdur olan üç kadının ise sağlık kontrolünden geçirildiği ve Emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

CİHAN